Trump'ın paylaşımından sonra Fox'tan yeni anket: Biden başkanlık yarışında 8 puan önde

Yeni anket, Trump’ın kanal hakkında paylaştığı ve yayın kuruluşunu yeniden seçilmesine yardım etmek için hiçbir şey yapmayan işe yaramaz insanlarla dolu olmakla suçladığı tweet'ten saatler sonra geldi

(AP)

Fox News tarafından perşembe akşamı yayımlanan yeni bir anket, Joe Biden’ın ülke genelinde Donald Trump’ın 8 puan önünde olduğunu gösterdi.

Anket, Trump’ın, Fox'un “baştan sona gerçekten işe yaramaz insanlarla dolu" olduğu ve kasımda kendisinin yeniden seçilmesi için hiçbir şey yapmadığı yönünde tweet atmasından saatler sonra geldi.

Bin 207 kişinin katıldığı anket, Biden’ın yüzde 48 destekle yüzde 40 orana sahip Trump’ın önünde olduğunu gösterirken, katılımcıların yüzde 11'inin ise ya kararsız kaldığını ya da başka bir adaydan yana olduğunu ortaya koydu.

Aynı anketin bir ay önceki araştırmasındaysa ikiliye verilen destek yüzde 42'yle eşit çıkmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, eski ABD Başkan Yardımcısı’nın Trump'ın önünde olduğunu işaret eden ve ülke genelinde bu hafta yapılmış ikinci anket oldu. Quinnipiac Üniversitesi’nin çarşamba günü yüz yüze gerçekleştirdiği anket, yüzde 50 alan Biden'la yüzde 39 alan Trump arasında 11 puanlık bir açılma olduğunu göstermişti.

Biden’ın önde gitmesi anketin yanılma payının dışında olsa da hiçbir adayın yüzde 50’ye ulaşamaması 2020 seçimlerinin sonucunun her iki tarafa da kayabileceği anlamına geliyor.

Bellli başlı konulara odaklanıldığındaysa ankete göre seçmenlerin sağlık hizmetleri (17 puan), koronavirüs (9 puan) ve Çin (6 puan) konularında Biden’a Trump’tan daha çok güvendiği görüldü.

Öte yandan Trump ekonomi konusunda üç puan avantajla daha güvenilir bulundu.

Cumhuriyetçi Daron Shaw'la birlikte anketi yürüten Demokrat Chris Anderson, Fox News’te anketin bulgularına ilişkin yaptığı analizde bu sonuçların “seçimlerin özeti” olabileceğini söyledi.

Anderson, “Trump ekonomik iyileşme konusundaki dar tartışmada cüzi bir avantaja sahip fakat koronavirüs ya da halk sağlığına ilişkin tartışmadaysa Biden daha geniş çaplı fayda görüyor” dedi.

Trump perşembe gününü Fox News kanalını eleştirmekle geçirirken, yayın ağının anketi yayımlamasının ardındansa geceyi Cumhuriyetçi Parti içinde kendisinin yüzde 96 onaylandığını gösteren anketi tweet atarak ve retweet ederek geçirdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU