Humeyni'yi öven Perinçek: Kudüs kutsal davamızdır

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Kudüs Günü’nün İmam Humeyni tarafından gelecek nesillere bırakılan bir miras olduğunu söyledi

Perinçek, herkesi Humeyni’nin vasiyetine sahip çıkmaya çağırdı / Fotoğraf: Twitter

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kudüs Günü vesilesiyle İran medyasına konuştu.

İmam Humeyni’nin ramazan ayının son cuma gününü Kudüs Günü olarak ilan etmesini herkesin takdir ettiği bir davranış olduğunu belirten Perinçek, “İmam Humeyni böylece Kudüs davasını gelecek 10 yıllara bir miras gibi bırakmış olmuştur‘’ dedi.

‘’Kudüs bizim kutsal davamızdır’’ diyen Perinçek, Amerika ve İsrail’in “Yüzyılın Anlaşması” olarak dayattıkları projeyi kökten reddettiklerini, Kudüs ve Batı Şeria’nın işgalini kabul etmeyeceklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kudüs İslam dünyasının ortak meselesi"

Kudüs’ün hiçbir şekilde İsrail’in başkenti olamayacağını vurgulayan Perinçek, “Filistin halkının ve Filistin devletinin sonuna kadar yanındayız ve İsrail’in yasa dışı işgallerinin son bulması için kanımızın son damlasına kadar hep beraber mücadele edeceğiz‘’ diye konuştu.

Perinçek, Kudüs’ün bütün İslam dünyasının ve aynı zamanda insanlığın ortak meselesi olduğunu ifade etti.

Ortak cephede buluşulması için Vatan Partisi olarak her türlü çabayı vereceklerini aktaran Perinçek, devamında şu ifadelere yer verdi:

İmam Humeyni Kudüs davasında hep tetikte olalım, davamızı unutmayalım diye büyük öngörü ile bize bu vasiyeti bırakmıştır. Biz bunu saygı ila karşılıyoruz ve Kudüs davasında bu vasiyete sonuna kadar uyacağımızı bütün insanlığa ve İslam Dünyasına ilan ediyoruz.

Dünya Kudüs Günü nedir?

1979 İran devriminden sonra İmam Humeyni, Filistin halkına destek için ramazan ayının son cuma gününü “Dünya Kudüs Günü” olarak ilan etmiştir.

Dünya Kudüs Günü’nde cuma namazından önce İran ve birkaç ülkede Filistin’in işgal edilmesine ve halkına yapılan zulümlere karşı itiraz gösterileri düzenleniyor.

Protesto gösterileri, son olarak cuma namazı kılınan musalla ve camilerde bir araya gelinerek son bulmaktadır. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU