TRT’nin 19 Mayıs hatasını eleştiren Ayşenur Arslan, benzer bir yanlışı kendisi yaptı

TRT’nin 19 Mayıs’ta ekranda yanlış bayram ifadesi kullanmasını eleştiren gazeteci Arslan da bayramları karıştırdı

TRT’nin "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun" hatasını eleştiren Ayşenur Arslan da benzer bir hata yaptı. 

Halk TV'deki programında, TRT’nin hatasına ilişkin hatırlatma yapmak isteyen Arslan bu sırada, “19 Mayıs’ta ‘Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ yerine, ‘Cumhuriyet Bayramı’ dediler” ifadelerini kullandı.

Arslan şunları kaydetti: 

"TRT demişken şunu da atlamayalım. 19 Mayıs'a Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı yerine Cumhuriyet Bayramı dediler. Bir programda arkada bir görüntü durdu. Özür dilediler sonra. 'Ya bir yanlışlık yapılmış" dediler. Şimdi yanlışlık nasıl olur? Kısa süreli bir yanlışlık olur. Değil mi? Bu yanlışlık hemen telafi edilir. Özür dilerir ve 'çok da büyütmeyelim' denilir. Fakat bu yanlışlık tam üç program sürmüş. Minimum 3 saat, 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı diye TRT ekranında yer almış. Aslında, tabii egemenlik de diyememişler. Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı da diyememişler." 
 

Ne olmuştu?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

TRT’nin 19 Mayıs yayınında, haber spikerinin arkasındaki ekrandaki "19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun" yazısı yer almıştı.

Olaydan sonra TRT’den açıklama yapılarak özür dilenmiş ve hatalı grafiğin ekran yansımasına neden olan personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU