PFDK "Jiletli saldırı"yla suçlanan Amedsporlu oyuncunun futbol hayatını bitirdi, bozkurt işaretine ceza yok

PFDK oyuncu için "sürekli hak mahrumiyeti" cezası vererek futboldan men etti. İstiklal Marşı okunurken bozkurt işareti yapan Sakaryasporlu oyuncuya ceza çıkmadı

Mansur Çalar (ortada) / Fotoğraf: AA

Amedsporlu Mansur Çalar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından müsabakalardan ömür boyu men edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz hafta yapılan Amedspor-Sakaryaspor maçında rakip takım oyuncularına jiletle saldırdığı iddia edilen Amedsporlu Mansur Çalar, 4 yıl müsabakalardan men edildi ve kendisine 25 bin TL para cezası verildi.

Futbol Disiplin Talimatı’na göre 3 yılı aşkın men cezası alan futbolculara “sürekli hak mahrumiyeti cezası” veriliyor. Çalar’a verilen mahrumiyet cezası 3 yılı aştığı için bir daha profesyonel futbolculuk yapamayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amedspor’a ceza yağdı

PFDK’nın Amedspor’a verdiği ceza bununla sınırlı kalmadı.

“Taraftarların neden olduğu olaylar” gerekçesiyle 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası alan Amedspor ayrıca bu nedenle ayrıca 10 bin TL para cezası aldı. “Akreditasyon sisteminin işletilmemesinden” dolayı kulübe verilen ceza ise 5 bin TL.

Olaylı maçta rakip takım oyuncularıyla yaşadığı tartışma nedeniyle Amedsporlu Muhammed Ali Özdemir’e 4 resmi müsabakadan men ve 2 bin 400 TL para cezası, Muhlis İstemi’ye ise 5 resmi müsabakadan men ve 3 bin TL para cezası verildi.

Sakaryalı Serkan Odabaşoğlu’na 5 maçtan men cezası

Sakaryasporlu Serkan Odabaşoğlu da  “rakip takım sporcularına yönelik saldırı” gerekçesiyle 5 resmi müsabakadan men ve 3 bin TL para cezasıyla cezalandırıldı.

 

 

Bozkurt işaretine ceza yok 

PFDK İstiklal Marşı okunurken bozkurt işareti yapan ve provokasyonla suçlanan Sakaryasporlu Dilaver Güçlü'ye ceza vermedi

DAHA FAZLA HABER OKU