ABD’de ailesinin köpek kafesine hapsettiği kız çocuğu ölü bulundu

14 yaşındaki çocuğun cesedi, evin arka bahçesinde 2 yıl önce ölen abisinin gömüldüğü yerde ortaya çıktı

Elwyn Crocker Jr'ın 11 yaşında ve Mary Crocker'ın da 14 yaşında ailesi tarafından işkenceyle öldürüldüğünden şüpheleniliyor  

Colin Drury - The Independent

ABD’de uzun süre küçük bir köpek kafesinde tutulan ve aç bırakılan Mary Crocker isimli 14 yaşındaki kız çocuğu ölü bulundu.  

Öz babası ve üvey annesi tarafından sürekli dövülen ve ev işleri yapmaya zorlanan çocuğun cesedi, evin arka bahçesinde 2 yıl önce ölen abisinin gömülü bulunduğu yerde ortaya çıktı.

Kafeste çıplak şekilde eli kolu bağlı bekletilen kızın ölmeden önce vücudunun kambur olduğu kaydedildi.

Ekim ayında ölen çocuk için baba Elwyn Crocker Sr, üvey anne Candice Crocker ve ailenin 3 diğer üyesi cinayetle suçlanıyor. Küçük kızın korkunç şekilde ölümü Amerika’da çocukların ev içinde yaşadığı şiddet sorununu gündeme getirdi.

Olay bir akrabalarının Mary’nin ölümünden haberdar olması ve durumu polise bildirmesinin ardından gün yüzüne çıktı.

Yüksek Mahkeme şu aşamada yalnızca Mary’nin öldürülmesini inceliyor ancak yetkililer, kendisinden 2 yaş büyük abisi Elwyn Crocker Jr’ın da vahşice öldürülmüş olmasından şüpheleniyor. 2016 yılında öldüğü tahmin edilen abinin ölüm sebebi otopsinin ardından netlik kazanacak.

Olayı araştıran dedektif Abby Brown, ilk duruşmada, Mary'nin ailesinin evinde, 24 saatten uzun bir süre boyunca bir köpek kafesinde kilitli tutulduğunu söyledi. Elektrik şoku verilen genç kız, tava gibi ev eşyalarıyla dövüldü ve nadiren verilen yemeklerine pirinç sirkesi gibi keskin maddeler kondu. Bir zamanlar Walmart mağaza zincirinde Noel Baba olarak çalışan babası, kızın içinde olduğu kafesi banyoya sürükleyerek üzerine soğuk tazyikli su tutarak yıkıyordu. 
 


Bir süre sonra, Mary’nin eklemleri kafeste tutulmaktan hasar gördüğünden, kamburluğunun düzelmesi için koli bandıyla bir el merdivenine bantlandığı belirtildi.

Babasının cep telefonunda, eşiyle birlikte genç kıza yaptıkları işkenceyi öven mesajların yanı sıra ölümünden kısa bir süre önce çekilen çıplak bir fotoğrafı bulundu.

Genç kıza ev eşyalarıyla vurmaya mecbur edildiğini söyleyen ailenin 11 yaşındaki serebral palsi hastası oğlu James ise davada tanık olarak dinlenecek.

Yetkililer, çocukların evde eğitim gördükleri için bu istismarın uzun süre ortaya çıkmadığına dikkati çekiyor.

Hepsi gözaltında olan Baba Crocker Sr (55), üvey anne Candice Crocker (33), kardeşi Tony Wright (31), annesi Kim Wright (50) ve Wright’ın erkek arkadaşı 55 yaşındaki Roy Anthony Prater'ın cinayeti reddetmesi bekleniyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Kırkpınar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU