Singapur’da bir ilk: Zoom üzerinden idam cezası verildi

Yüksek Mahkeme sözcüsü, “Katılan herkesin güvenliği için Punithan Genasan’ın duruşması video konferans aracılığıyla yapıldı” dedi

Video konferans uygulaması, online toplantılara davetsiz misafirlerin katılması nedeniyle güvenlik önlemlerini sıkılaştırmıştı (Zoom)

Singapur’da uyuşturucu ticaretiyle suçlanan bir adama video konferans uygulaması Zoom üzerinden idam cezası verildi. Bu, ülkede uzaktan verilen ilk idam cezası oldu.

Singapur, koronavirüsten en kötü etkilenen Asya ülkelerinden biri. Bu nedenle bir araya gelemeyen mahkeme heyeti, Punithan Genasan adlı sanığın duruşmasını internet üzerinden gerçekleştirdi.

Mahkeme belgelerine göre 37 yaşındaki Malezyalı adam cezayı, 2011’de gerçekleşen eroin ticaretindeki rolü nedeniyle Cuma günü aldı.

Singapur Yüksek Mahkemesi sözcüsü, konuyla ilgili olarak virüsün yayılımını durdurmaya yönelik önlemlere atıfta bulundu:

Katılan herkesin güvenliği için Punithan Genasan’ın duruşması video konferans aracılığıyla yapıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genasan’ın avukatı Peter Fernando ise müvekkilinin hakiminin kararını bir Zoom çağrısıyla öğrendiğini ve karara itiraz edeceklerini söyledi.

İnsan hakları savunucuları idam cezalarının Zoom üzerinden verilmesini eleştirse de Fernando, itirazlarının video konferans uygulamasıyla ilgili olmadığını ifade etti.

India Today’in haberine göre Fernando, kendilerine yalnızca hakimin kararının bildirildiğini ve başka hiçbir yasal gerekçe sunulmadığını aktardı.


Independent Türkçe, India Today

 

DAHA FAZLA HABER OKU