Tom Cruise’dan rol arkadaşlarına işkence gibi “suda hayatta kalma” eğitimi

Aktör, meslaktaşlarını Top Gun: Maverick’e hazırlanmaları için sıkı bir eğitime sokmuş

Yapımcı Jerry Bruckheimer, Tom Cruise’un, rol arkadaşlarını Top Gun: Maverick’teki rollerine hazırlanmaları için sıkı bir eğitime soktuğunu açıkladı.

Merakla beklenen devam filminin Haziran 2020’de gösterime girmesi bekleniyordu. Pandemi nedeniyle filmin güncellenmiş gösterim tarihi, orijinal filmden 30’u aşkın yıl sonra, Aralık 2020 olarak belirlendi.

Top Gun’ın gösterime girdiği dönem üzerinde eşsiz bir etkisi olmuş, film kült bir klasik haline gelmiş ve popüler kültürde bir fenomen olarak sağlam yer elde etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Top Gun’ın hikayesi ABD donanmasının elit savaş uçağı okulunda döneminin en iyisi olmak için rekabet eden ukala pilot Pete “Maverick” Mitchell’ı konu alıyor. Maverick eğitimi sırasında sınıfta öğrendiklerinden çok daha fazlasını dışarıda öğreniyor.

Filmin başrollerinde Cruise, Kelly McGills, Anthony Edwards, Tim Robbins, Tom Skerritt, Michael Ironside ve Top Gun: Maverick’te karakteri “Iceman’i” yeniden canlandıracak Val Kilmer yer alıyor. 

Devam filmi, kendisini uçuştan uzaklaştıracak bir terfiden kaçınıp test pilotu olarak işinin sınırlarını zorlamayı sürdüren Maverick’i seyirciyle tekrar buluşturuyor.

Oyuncu kadrosunda Jennifer Connelly, Ed Harris, Jon Hamm, Jake Picking, Jay Ellis, Glen Powell ve Goose’un oğlunu canlandıracak Miles Teller yer alıyor.

Screen Rant'ta yer alan habere göre yapımcı Jerry Bruckheimer, Yahoo’ya verdiği röportajda Cruise’un rol arkadaşlarını soktuğu hazırlık sürecinden bahsetti. Bruckheimer şunları söyledi:

Oyuncuları, çekimler sırasında F/A-18 uçaklarında deneyimleyecekleri G-kuvvetine alışmaları için üç aylık, meşakkatli bir sürece soktu. Süreç bu genç oyuncuları zorladı çünkü gözleri bağlı şekilde bir su tankına koyulup ters çevrilecekleri ve çıkış yolu bulacakları suda hayatta kalma eğitimi de almaları gerekti. Tom da bire bir aynı hazırlıklardan geçti! Bana hazırlık sürecini aynı 22 yaşındaki birinin yapacağı gibi tamamladığını söylediler, bu işte bu denli iyi.

Top Gun: Maverick’in aksiyon sahnelerinin tamamı analog olacak, filmin jet uçaklarının çatıştığı sahnelerde hiç bilgisayarlı özel efekt kullanılmayacak.

Daha önce bilimkurgu filmi Oblivion’da birlikte çalışan yönetmen Joseph Kosinski ve Cruise, aksiyonun gerçekçi görünmesini istediklerinin altını çizdi ve aksiyon sahnelerini “daha önce görülmemiş” teknolojiyle çekeceklerini söyledi. Devam filmine duyulan heyecanı daha da arttırmak için Cruise, Top Gun: Maverick gibi bir filmin bir daha yapılmayacağını iddia etmişti.

Devam filmine dönük bekleyiş, özellikle de 6 aylık gecikmeyle cefalı geçmiş olsa da ortaya çıkan kamera arkası bilgileri heyecanı daha da arttırdı.

Cruise izleyeni şaşkına çeviren tehlikeli akrobasilerin yabancısı değil. Oyuncu kadrosunu sıkı bir hazırlığa tabi tutması sürpriz olmaktan ziyade projeye duyduğu tutku ve adanmışlığı mesai arkadaşlarıyla paylaşma hevesini gösteriyor.

Hayranlar bu devam filmi için 30 yıldır bekliyor olsalar da Top Gun: Maverick’in gösterime girmesiyle görecekleri, beklediklerine şüphesiz değecek.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU