Erdoğan'dan gençlere mesaj: Sosyal medyada sahte hesapların arkasına saklanan provokatörlere karşı uyanık olun

19 Mayıs'ın yıldönümünde sporcu gençlere seslenen Erdoğan, "Siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkıyalarına asla göz yummayacağız" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yıl dönümünde telekonferans yöntemiyle sporcu gençlere hitap etti.

Erdoğan konuşmasına "Milli günlerimizin coşkusunu yeterince yaşayamıyoruz. Buna rağmen siz gençlerin 19 Mayıs ruhuna sahip çıkmasından memnuniyet duyuyorum" sözleriyle başladı.

Sosyal medya üzerinden İslam'a ve Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için gözaltına alınan Fırat Erez'e tepki gösteren Erdoğan, "Gençlerimizden, sosyal medyada sahte hesapların arkasına saklanan provokatörlere karşı uyanık olmalarını bekliyorum" ifadelerini kullandı.

erdoğan AA (2).jpg
Fotoğraf: AA

 

"Bu ülkenin gençlerinin arasına kimse nifak tohumları ekemeyecektir"

Erdoğan, şunları söyledi:

"İnsanımızın inancına hakaret ederek, milletimizin sinir uçlarıyla oynayarak ne yapmaya çalıştıklarının da gayet iyi farkındayız. Bölücü teröre boyun eğmediğimiz gibi, sokak terörüne de asla müsaade etmeyeceğiz. Siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkiyalarına asla göz yummayacağız. Bu ülkenin gençlerinin arasına kimse nifak tohumları ekemeyecektir"

Van'da Vefa Sosyal Grubu'na PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya değinen Erdoğan, "Van ve Adana'da olduğu gibi milletle bağını koparmışların yapılan yardıma tahammül gösterememesi gayet doğaldır" dedi.

Erdoğan, "Gezi olaylarında ağaç bahanesiyle sokakları ateşe verenler, polisimize kurşun sıkanlar, esnafın malını mülkünü yağmalayanlar da aynı zihniyetin mensuplarıdır" düşüncesini dile getirdi.

"Biz artık bu güruhu çok iyi tanıyor, sinsin emellerini çok iyi görüyoruz"

Cumhurbaşkanı, konuşmasına şöyle devam etti:

"1960 darbesinden itibaren Türkiye ne çektiyse, hangi operasyona mazur kaldıysa hepsinin de arkasında bunların silüeti vardır. 1970'lerde gençlerimizi birbirine kırdırıp, kanları üzerinden siyasi ikbal devşirenler de yine bunlardır. Biz artık bu güruhu çok iyi tanıyor, sinsin emellerini çok iyi görüyoruz."

Yurtlar bir süre daha kullanılacak

Türkiye'nin salgınla mücadelesinde en büyük katkılardan birini yurtların verdiğini söyleyen Erdoğan, yurtların bir süre daha aktif olarak kullanılmaya devam edileceği bilgisini paylaştı.

Erdoğan, öğrencilerin 6 Haziran'da ödenmesi gereken burs/kredi ödemelerinin bayrama kadar tamamlanacağını duyurdu.

erdoğan AA (1).jpg
Fotoğraf: AA

 

"Rehavete düşersek çok daha büyük sıkıntılarla yüzleşmemiz kaçınılmazdır"

"Koronavirüse karşı elde ettiğimiz başarıların kalıcı olması bizlere bağlıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rehavete düşersek çok daha büyük sıkıntılarla yüzleşmemiz kaçınılmazdır" şeklinde konuştu. Erdoğan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Gençlerimizin 'bana bir şey olmaz' gibi hatalı bir düşünceye kapılmaması önemlidir. Normalleşmeyi kesinlikle 20 Mart öncesindeki rutinimize geri dönüş olarak algılamayacağız. Virüsün bir süre daha bizimle olduğu gerçeğini varsayarak devam edeceğiz"

"19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün, yılgınlığa karşı umudun ve cesaretin ilk adımıdır" diyen Erdoğan, "19 Mayıs, Çanakkale’de başlayan, tüm zorluklara rağmen 1. Dünya Savaşı boyunca asla pe setmeyen bir milletin yenidne diriliş cehdidir. Böylesi derin manalar içeren bir günün gençlerimize armağan edilmesi asla tesadüf değildir. 19 Mayıs, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimiz için gurur kaynağıdır" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu topraklardaki bin yıllık mevcudiyetimizin her bir aşaması, hayat mücadelenizi sürdürürken örnek alacağınız kıymetli birer hazinedir. 18 yıldır özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi genç nesiller yetiştirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Sizlerin siyasette yer almanıza büyük önem veriyoruz"

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU