Musul’da IŞİD’den Haşdi Şabi’ye saldırı: 6 ölü, 31 yaralı

Irak’ın Musul’a bağlı Mahmur ilçesi yakınlarında görevden dönen Haşdi Şabi birlikleri IŞİD mensupları tarafından pusuya düşürüldü

Fotoğraf: AA

Irak Güvenlik Merkezi Basın Ofisi’nin yaptığı resmi açıklamaya göre, IŞİD mensupları dün (6 Mart 2019) akşam saatlerinde Kerkük’ün Hurmatu ilçesinden Musul’a giden Haşdi Şabi üyelerinin bulunduğu bir konvoya Mahmur yolu üzerinde pusu kurup saldırdı. 

Açıklamada; saldırıda 6 Haşdi Şabi mensubunun öldüğü, 31 kişinin de yaralandığı belirtildi. Saldırıda yaşamını yitiren ve yaralananlar Musul’un Geyar beldesinde bulunan hastaneye kaldırıldı.

Haşdi Şabi Sözcüsü Ali Haşim ise yaptığı açıklamada, bir grup Haşdi Şabi mensubunun IŞİD’in pususuna düştüğünü söyledi ve söz konusu Haşdi Şabi mensuplarının bir kısmının infaz edildiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haşdi Şabi Kuzey Irak Cephesi Sözcüsü Ali Hüseyini de, görevden dönen Haşdi Şabi konvoyunun Mahmur-Dubiz yolu üzerinde IŞİD mensupları tarafından pusuya düşürüldüğünü doğrulayarak IŞİD’in ateşine karşılık verildiğini söyledi. Çatışmanın ardından bölgeye büyük bir gücün aktarıldığını belirten Hüseyni, “Bölgede kontrol sağlanmış durumda. Yaralılar hastaneye kaldırıldı” dedi.

Bölge kaynaklarına göre, son aylarda IŞİD’in Ninova, Selahaddin, Diyala, Anbar ve Kerkük’ün bazı bölgelerindeki eylemlerinde artış yaşanıyor. Suriye’de bulunan IŞİD’lilerin bir kısmının da Irak’a geçtiği iddia ediliyor.

Haşdi Şabi (Halk Seferberlik Güçleri) IŞİD'in 2014'te Musul'u ele geçirmesi ardından, Irak’ın Şii dini lideri Ayetullah Ali Sistani’nin fetvasıyla Iraklı farklı milis güçlerinin bir araya gelmesiyle kuruldu. Teyit edilmemiş verilere göre milislerin yaklaşık 120 bini Şii, 16 bini ise Sünni Iraklılardan oluşuyor.

DAHA FAZLA HABER OKU