Kabinenin tamamlanması için destek isteyen Irak Başbakanı Kazimi: Boş bir devlet hazinesi teslim aldım

Irak Başbakanı Kazimi, sadece 15 bakanın güvenoyu alarak parlamentoda geçebildiği 22 kişilik kabinesinin tamamlanabilmesi için siyasi gruplardan destek isterken, ülkedeki mali krizin nedenini ise "hazinenin boş olması" ile açıkladı

Başbakan Kazimi siyasi gruplardan destek istedi / Fotoğraf: Twitter

Irak Başbakan Mustafa el-Kazimi, devlete bağlı Sabah gazetesi için bir makale kaleme aldı.

Kazimi makalede, yeni kabinenin tamamlanması, ekonomik kriz ve protestocuların öldürülmesi gibi konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kabinenin tamamlanması için siyasi partilerin desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Kazimi, "Birtakım risklerle karşı karşıyayım. Kabinenin tamamlanması için tüm siyasi grupların dayanışmasına ihtiyacım söz konusu" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Boş bir devlet hazinesi teslim aldım"

Ülkenin içinde bulunduğu mali problemlere de değinen Kazimi, şunları kaydetti:

Hükümeti devralırken hemen hemen boş bir devlet hazinesi teslim aldım. Yolsuzluklar, devlet hazinesine giren tüm girdileri tüketti. Ülke gelirlerindeki azalma, hükümeti, memur maaşlarının ödenebilmesi için tüm alanlarda acil kaynak arayışına itiyor.

Göstericilere ateş açılması talimatı verenler adalete teslim edilecek

Ekim 2019'da patlak veren protestolarda barışçıl göstericilere hiçbir şekilde ateş açılması talimatı vermediğini ve vermeyeceğini vurgulayan eski İstihbarat Başkanı Kazimi, bunu yapanların adalete teslim edileceğinin altını çizdi.

Kazimi'nin 22 kişilik kabinesinin sadece 15 bakanı parlamentodan güvenoyu almıştı.

Bir süredir ekonomik krizle boğuşan Irak'ta, hükümetin memur maaşlarının ödenmesinde sıkıntı çekeceği yorumları yapılıyor. 

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU