AB, 500 milyar avroluk fon teklifine destek verdi… Salgının ekonomik zararlarıyla mücadelede kullanılacak

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa'nın ekonomik bir sınama yaşadığını ifade etti

Fotoğraf: Reuters

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in düzenlediği ortak basın toplantısında, salgının ekonomik sonuçlarına yönelik toplam 500 milyar euroluk kurtarma fonu kurulması teklifine AB’den destek geldi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen konuya ilişkin yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle Avrupa'nın ekonomik bir sınama yaşadığını belirterek, "Fransa ve Almanya'nın yapıcı teklifini memnuniyetle karşılıyorum." ifadesini kullandı.

Von der Leyen, söz konusu teklifin AB bütçesine entegre bir fon kurulmasına yönelik olduğuna işaret ederek, AB Komisyonu'nun üye ülkeler ve Avrupa Parlamentosu (AP) görüşlerini dikkate alan bir teklif üzerinde çalıştığını belirtti.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Almanya ve Fransa'nın kurtarma fonu için ortak bir zemin bulma çabalarını memnuniyetle karşılıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Teklifin, salgının sonuçlarına karşı doğru yönde atılmış bir adım olduğunu vurgulayan Michel, bir anlaşma sağlamak için AB üyesi 27 ülkenin de sürece dahil olması gerektiğini ifade etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU