Michael Jordan’ın imzaladığı ilk ayakkabı 560 bin dolarlık rekor fiyata satıldı

NBA tarihinin en önemli oyuncularından Michael Jordan’ın 1985’te tasarlanan “Air Jordan 1” modeli ayakkabısı, “en pahalı spor ayakkabı” olarak tarihe geçti. Açık artırma ile satılan ayakkabıya 4 kıta 6 ülkeden teklif geldi

Fotoğraf: Sotheby’s

Basketbol tarihinin “majesteleri” Michael Jordan’ın 1985’te tasarlanan, ilk imzalı ayakkabısı açık artırma ile 560 bin dolara satıldı. 

“Air Jordan 1” model ayakkabı,  bugüne kadar açık artırma ile satılan en pahalı ayakkabı oldu. Önceki rekor, 437 bin 500 dolar ile Nike’ın çok az bulunan 1972 modeli koşu ayakkabısı “Moon Shoe”ya (Ay Ayakkabısı) aitti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açık artırmanın gerçekleştiği dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby’s’in e-ticaret direktörü Brahm Wachter, satış kapanana kadar inanılmaz seviyede fiyat artırma gördüklerini, son bir saatte değerinin iki kattan fazla arttığını söyledi. 

Dört kıta ve altı ülkeden teklifin geldiği satış için 100 ila 150 bin dolar değerleme bekleniyordu. 

Açık artırmanın, Air Jordan markasının 35’inci yılına ve ESPN’in Jordan’ın hayatından bir kesit sunan “The Last Dance” (Son Dans) belgeselinin yayınlanmasına da denk gelmesi talebi çok yükseltti. 

Jordan’ın hemen hemen her ayakkabısında olduğu gibi sol ayağı 13, sağ ayağı 13,5 numara olan basketbol ayakkabısı, Las Vegas’ta yer alan dünyanın tek spor ayakkabı müzesi Shoezeum’un kurucusu Jordan Geller’a aitti. 


Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU