Şam yolunu kesen IŞİD alıkoyduğu 3’ü asker 4 kişiyi öldürdü

IŞİD mensupları son dönemde özellikle Irak ve Suriye’de eylemlerini artırdı. Şam-Deyr Ez Zor yolunu kesen IŞİD’liler 3’ü asker 4 kişi katletti

Şam yolunu kesen IŞİD alıkoyduğu 3’ü asker 4 kişiyi öldürdü / Fotoğraf: Reuters

Şam ile Deyr Ez Zor yolundaki Kecaib bölgesinde yol kesen IŞİD mensupları Suriye ordusuna mensup 1 subay, 2 asker ve 1 sivil kadını alıkoydu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) haberine göre son dönemlerde faaliyetlerini artıran IŞİD, Şam ile Deyr Ez Zor yolunu keserek 4 kişiyi öldürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alıkonulan 4 kişinin infaz edildiği olay üzerine bölgeye asker gönderen Suriye rejimi ile IŞİD mensupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Humus’ta 4 kişi “rejim için casusluk” iddiasıyla idam edildi

IŞİD, yayınladığı videoda Humus kırsalındaki Al-Sukhnah bölgesinde “Suriye rejiminin casusları” olduğunu iddiasıyla 4 kişiyi idam etti.

SOHR’a göre, videoda idam edilenlerin yaklaşık iki ay önce “rejim güçlerine El-Sukhnah çölündeki IŞİD konumları hakkında bilgi sağlamak” iddiasıyla kaçırılan kişiler.

Suriye’de rejim güçleri ve sadık milislerinin kontrolü altındaki kırsal bölgelerde sık sık çobanlar ve rejime muhbirlik yaptığı iddiası ile insanlar kaçırılıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU