Ajax'a yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden de elenen Real Madrid bu sezon hedefsiz kaldı

İspanya’nın dünya devi kulübü Real Madrid bu sezon mücadele ettiği tüm kulvarlarda erken havlu attı. Sezon öncesi Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’yu Juventus’a kaptıran eflatun-beyazlılar Kral Kupası'nın ardından Şampiyonlar Ligi'ne de veda etti

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'a 4-1 yenilen Real Madrid son 3 yıldır şampiyon olduğu turnuvaya veda etti (Fotoğraf: AA)

“Football Sky” adıyla 1895 yılında kurulan ve 6 Mart 1902’de adını “Madrid FC” olarak değiştiren eflatun-beyazlılara, 1920 yılında İspanya Kralı tarafından “Real” unvanı verilerek adını Real Madrid'e dönüştüren dev İspanyol kulübü bu sıralar zor günler yaşıyor. 

Dünyanın en önemli futbol kulüpleri arasına girmeyi başaran Real Madrid, geçmişinde David Beckham, Roberto Carlos, Luis Figo, Ronaldo, Zinedine Zidane, Cristiano Ronaldo gibi yıldız futbolcuları kadrosunda barındırıyordu. Tarihi şampiyonluklarla dolu olan Madrid temsilcisi bu sezon neredeyse tüm hedeflerinden koptu.

 

 

La Liga’da en son 2016-2017 sezonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Real Madrid’de bu sezon işler yolunda gitmiyor. 

26 haftası geride kalan La Liga’da istediği sonuçları alamayarak 48 puanla 3. sırada lider Barcelona’nın 12 puan gerisinde kalan Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona’ya İspanya Kral Kupası’nda her iki maçta da yenilerek kupadan elendi. Alınan kötü sonuçların ardından Şampiyonlar Ligi dışında hedefi kalmayan Madrid temsilcisi, dün gece oynanan Ajax maçının ardından UEFA Şampiyonlar Ligi’nden de elendi.

 

 

Çöküşün başlangıcı Zidane ve Ronaldo’nun ayrılışı

Real Madrid yönetimi, takımda yaklaşık 3 sezon teknik direktörlük yapan ve Real Madrid'i 3 yıl üst üste Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapan Zinedine Zidane’ı göndermesinin ardından İspanya Milli Takımı’nı çalıştıran Julen Lopetegui ile anlaşmıştı. Transfer süreci oldukça sancılı geçmişti. Teknik adamın federasyondan izinsiz transfer görüşmeleri yapması o dönem İspanyol basını ve futbol dünyasında oldukça tartışıldı.

 

 

Real Madrid yönetimi Lopetegui’nin gelmesinden 10 gün sonra Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo’yu İtalyan devi Juventus’a 117 milyon euro bedelle transfer etti. Ronaldo’nun Juventus’a gitmesi Real Madrid için önemli bir kayıp oldu. Eflatun-beyazlılar Ronaldo’dan kalan boşluğu Flamengo’nun genç yıldızı Vinicius Junior’la doldurmayı hedefledi.

Lopetegui yönetiminde 14 resmi maça çıkan Madrid temsilcisi 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet alarak beklentilerin altında kaldı. Eflatun-beyazlılar 28 Ekim 2018’de 5-1 kaybettiği Barcelona maçının ardından 4 ay çalıştığı hocasıyla yollarını ayırdı. Lopetegui’den boşalan teknik direktörlük koltuğuna geçici olarak Santiago Solari getirildi. 14 gün sonra Solari’nin sözleşmesi 2,5 yıl uzatıldı.

 

 

Solari de çare olamadı

Tarihinde 33 La Liga şampiyonluğu bulunan Real Madrid, Solari yönetiminde ligde çıktığı 16 maçta 11 galibiyet, 4 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. 26. haftası geride kalan La Liga’da 48 puanla 3. sırada kalan eflatun-beyazlılar lider Barcelona’nın 12 puan gerisinde yer alarak şampiyonluk umutlarını tüketti.

 

 

Kral Kupası’ndan da elendi

İspanya Kral Kupası’nda toplamda 39 kez final oynayan Madrid temsilcisi 19 kez mutlu sona ulaştı. Real Madrid bu sezon Kral Kupası’nda Melilla’yı 0-4 ve 6-1’lik skorlarla, ilk maçta 3-0 yendiği Leganes’e deplasmanda 1-0 mağlup olmasına rağmen turu geçerek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Girona ile eşleşen eflatun-beyazlılar kendi sahasında oynadıkları ilk maçı 4-2, deplasmanda da 3-1 kazanarak yarı finale yükseldi.

Kral Kupası yarı finali “El Clasico”ya sahne olacaktı. Barcelona ile eşleşen Real Madrid’de işleri yoluna koyabilmek için finale yükselmekten başka çare görünmüyordu. Ligde kaptırdıkları şampiyonluğun rövanşını almak için sahaya çıkan Madrid temsilcisi Nou Camp’da oynanan ilk maçtan 1-1 beraberlikle ayrıldı ve tur için avantaj yakaladı. 27 Şubat’ta Santiago Bernabeu’da oynanan rövanş mücadelesinde ezeli rakibi Barcelona’ya 3-0 mağlup oldu ve kupadan elendi.

 

 

Son hedef Şampiyonlar Ligi'ydi

Tarihinde 13 kez mutlu sona ulaştığı ve son 3 yılın şampiyonu olarak başladıkları UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında Real Madrid’in rakipleri İtalya’nın Roma, Çek Cumhuriyeti’nden Viktoria Plzen ve Rusya’nın CSKA Moskova takımları oldu. Grup aşamasında 4 galibiyet 2 mağlubiyet alan eflatun-beyazlılar 12 puanla grubu zirvede tamamladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turuna yükselen Madrid temsilcisinin bu turdaki rakibi Hollanda’nın Ajax kulübü oldu. Eşleşmenin ilk ayağı Hollanda’da oynandı ve mücadeleyi Real Madrid 2-1 kazandı. Rövanş için avantajlı skoru elde eden eflatun-beyazlılarda bilinçli olarak kart gördüğünü maç sonunda açıklayan kaptan Sergio Ramos rövanş öncesi cezalı duruma düştü ve UEFA tarafından soruşturma başlatılacağı açıklandı.

Dün gece Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanan rövanş maçında hiç beklemediği bir sonuç alan Real Madrid sahadan 4-1 mağlubiyetle ayrıldı ve turnuvaya veda etti.

DAHA FAZLA HABER OKU