Hackerlardan tehdit: 42 milyon dolar ödenmezse Trump’ın kirli çamaşırlarını ortaya dökeriz

Bilgisayar korsanlarının sızdığı hukuk firmasından Madonna, Lady Gaga ve Nicki Minaj gibi ünlülere ait önemli belgeler ele geçirilmiş olabilir

Trump'la ilgili tehditlerde bulunan grup, istedikleri paranın ödenmesi için bir hafta süre tanıdı (White House)

ABD’de bir yandan koronavirüs salgınıyla mücadele yöntemi, diğer yandan da yaklaşan seçimler nedeniyle haber bültenlerinin ilk sırasından düşmeyen Başkan Donald Trump’ın adı bu kez bir bilgisayar korsanlığı saldırısıyla gündeme geldi.

Bir hukuk firmasını hedef alan dark web (karanlık ağ) hackerları ele geçirdiklerini söyledikleri belgelerle şantaj yaparak 42 milyon dolar (yaklaşık 290 milyon TL) fidye istedi, aksi halde Trump’ın “kirli çamaşırlarını ortaya dökecekleri” tehdidinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Page Six adlı sitenin haberine göre eğlence sektörünün en tanınmış avukatlarından Allen Grubman’ın Grubman Shire Meiselas & Sacks adlı hukuk firmasının bilgisayar sistemine giren hackerlar, ele geçirdikleri belgeler karşılığında ilkin 21 milyon dolar istedi, bir süre sonra da bu rakamı iki katına çıkararak yeni hedeflerinin Trump olduğunu duyurdu.

Konuyla ilgili Russia Today’in yer verdiği haberde, ABD Başkanı hakkında ellerinde ne gibi bir bilgi olduğunu açıklamayan REvil adlı grup, “Hakkında bilgi yayımlayacağımız bir sonraki kişi Donald Trump olacak. Devam etmekte olan bir seçim yarışı var ve bir ton kirlik çamaşır bulduk” paylaşımı yaptı.

Söz konusu paylaşımda ayrıca, “Ve siz seçmenlere gelince, böyle bir yayından sonra bu kişiyi kesinlikle başkan olarak görmek istemeyeceğinizi söyleyebiliriz. Hadi detayları bir kenara bırakalım. Süre bir hafta” tehdidi yer aldı.

Habere göre tehditlerin muhatabı hukuk firması talep edilen tutarın hiçbirini ödemediğini ve federal makamlarla temas halinde olduğunu söylese de korsanlar saldırıyla ilgili kendilerine 365 bin dolar verildiğini savundu ancak bu iddialarıyla ilgili ortaya herhangi bir kanıt sunmadı.
 


Madonna, Lady Gaga, Bruce Springsteen, Nicki Minaj ve Mariah Carey gibi ünlülerle iş yapan firma yaptığı açıklamada, "Uzmanlar ve FBI, teröristlerle pazarlık yapmak ya da fidye ödemenin federal ceza yasasının ihlali olduğu konusunda bizleri bilgilendirdi… Devasa boyutta fidye ödenmiş olsa bile suçlular belgeleri her durumda sızdırır” değerlendirmesi yer aldı.

Diğer taraftan Trump’ı eleştiren bir kesim, sosyal medyada “fidyenin ödenmesine destek verebileceklerine” dair paylaşımlar yaptı.

Twitter’da bir kullanıcı, “Umarım ellerinde bant kayıtları da vardır. Bu korsanlar gerçekten de Trump’ın kirli çamaşırlarını ortaya dökecekse istenen fidyeyi toplamak için bir GoFundMe kampanyası başlatmalıyız” dedi.

Kevin Mcinerney adlı bir başka kullanıcıysa “Bu hackerlar Trump’ın sırlarını ele geçirmişse birkaç güzel örneğini kısa bir tanıtım için Washington Post’la New York Times’a gönderir ve geri kalanlar için de fiyatı artırır” yorumunu yaptı.

 

Independent Türkçe, Russia Today, Page Six

DAHA FAZLA HABER OKU