TV5'te Alper Taş'ın LGBTİ bireylere nefreti eleştirdiği program yayından kaldırıldı

CHP Beyoğlu adayı Taş'ı programına çıkaran Çağlar Cilara TV5'ten ayrıldığını duyurdu

CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkanı Adayı Alper Taş’ın TV5’te katıldığı program yayından kaldırıldı. Programın sunucusu Çağlar Cilara da TV5’ten ayrıldığını duyurdu.

Alper Taş, Çağlar Cilara ile Gündemdekiler programında LGBTİ bireylere yönelik nefret söylemine tepki göstererek "LGBT konusunda onların kendi meclislerinde aldıkları kararları ve sorunlarının takipçisi olacağım. Biz LGBT için söylediklerimizin her zaman arkasındayız. Dün de böyle düşünüyorduk. Bugün de böyle düşünüyoruz. Biz onların insanca yaşamalarını sağlayacağız" dedi.

Taş, “Madem yaratılanı yaratandan ötürü seviyorsunuz, o zaman niye LGBTİ’lere bu kadar nefret duyuyorsunuz? Onlar da Allah’ın yarattığı bir kul” ifadelerini kullandı.

Bu programın ardından sosyal medyada TV5’e “TV5’te LGBT propagandası yapılıyor” ve “Erbakan’ın kemikleri sızlıyor” şeklinde eleştiriler yapıldı.

Tepkilerin ardından TV5 bir açıklama yaparak programın yayından kaldırıldığını açıkladı. Açıklamada “Çağlar Cilara ile Gündemdekiler programına konuk olan Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş'ın canlı yayında sarfettiği görüş ve düşünceler hiç bir şekilde TV5'i bağlamaz. TV5'in en temel yayın ilkelerinden birisi de toplumsal hassasiyetler ve ortak değerlerimizdir... Seçim öncesi oluşturulmaya çalışılan algı operasyonlarına fırsat vermemek için TV5 yayın kurulu, söz konusu programı yayından kaldırma kararı almıştır. TV5 bundan önce olduğu gibi bundan sonra da toplumsal hassasiyetleri ve ahlaki değerlerimizi önceleyerek yayınlarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.
 


TV5’in açıklamasının ardından Çağlar Cilara da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kanalla yollarını ayırdığını duyurdu. Cilara “Türkiye'de gazeteciler siyasi kutuplaşmanın, kavganın, gürültünün arasında kalıyor. Ben sorumu sorarım, haber çıkarırım, 8 yılda 3 binin üzerinde program yaptım. On binin üzerinde programlarımdan haber çıktı. Soru sormaya devam edeceğim merak etmeyin" ifadelerini kullandı.

 


CHP Beyoğlu adayı Alper Taş da Twitter hesabından Çağlar Cilara'ya destek verdi. Taş, Çağlar Cilara'nın tweet'ini de alıntılayarak "Evet sevgili Çağlar...Artık doğru soru soranı da dokuz köyden kovuyorlar. Ama biz onuncu köyü kuracağız. Teşekkürler, sevgiler..." mesajını paylaştı.

DAHA FAZLA HABER OKU