Twitter’a “tweeti gizle” seçeneği geliyor

Kullanıcıları trollere karşı güçlendirmeyi hedefleyen yeni düzenleme diyaloğun akışını da bozabilir

Fotoğraf: AFP

Twitter, kullanıcıların kendi tweetlerine başka kullanıcılar tarafından yapılan yorumları gizlemeye izin verecek yeni bir özelliği duyurdu. 

Bu özellik, insanların Twitter akışlarını çevrimiçi trollerden ve kötüye kullanımdan korunmasını sağlayabilir ama kamusal kişiliklerin tartışmalı tweetlerine yönelik haklı tepkileri bastırmaya da hizmet edebilir.

Bazı Twitter kullanıcıları yeni özelliğin sansür anlamında geldiğini vurguladı. Bir kullanıcı şöyle bir tweetle kararı protesto etti;

“Özgür düşünce hapı yutacak, dünyayı pembe gözlüklerden görmek isteyenler için harika bir özellik.”

“Tweeti sakla” özelliği ilk kez bilgisayar mühendisi Jane Manchun Wong tarafından keşfedilmişti. Sosyal paylaşım platformunun kodlarında yeni özelliğe dair denemeler yapıldığını bulan Wong, bununla ilgili bir tweet atmıştı. 

Twitter’ın Ürün Geliştirme Müdürü Yasmeen Haq bunun üzerine, Wong’a konuyu gündeme getirdiği için teşekkür ederek yeni özellik hakında bazı bilgiler verdi. Twitter’ın, platformdaki sohbet ortamını dört değişik gruptan müteşekkil bir ekosistem olarak değrerlendirdiğini belirten Haq bunları; yazarlar, yanıt verenler, okurlar ve platformun kendisi şekinde tanımlayarak ekledi;

“Biz bu dört grubun dengeli bir deneyim yaşamasına gayret ediyoruz ve işi sitenin kurallarıyla aşırı oynamaya vardırmadan dengeyi sağlamak için sürekli yeni yollar araştırıyoruz."

Twitter “tweeti sakla” özelliğini önümüzdeki aylarda herkese açık şekilde denemeye başlayacağını ilan etti.

 


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU