Eurovision Şarkı Yarışması’nda bu kez yapay zeka yarıştı: Kazanan Avustralya oldu

Yarışmaya 13 ülke katıldı

Bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’nın koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal edilmesinin ardından düzenlenen yapay zeka merkezli şarkı yarışmasını Avustralya kazandı.

2019 Eurovision Şarkı Yarışması’nın kazananı Hollanda, ulusal yayın kuruluşu VPRO aracılığıyla şarkıların yapay zeka teknolojisiyle üretileceği Eurovision benzeri bir yarışma düzenlemeye karar verdi.

Eurovision internet sitesinde yer alan bilgiye göre yarışma, yapay zekanın yaratıcı yeteneklerini, insanlar ve müzik endüstrisi üzerindeki etkisini araştırmak hedefiyle yola çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

All Song Contest adlı yarışmaya aralarında Avustralya, İsveç, Belçika, İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre ve Hollanda’nın da bulunduğu 13 ülke katıldı.

ABC’de yer alan habere göre 10 Mayıs’ta başlayan halk oylaması sonucu yarışmayı “Beautiful the World” adlı eseriyle Avustralya kazandı. Avustralya takımı şarkısında yapay zeka teknolojisiyle koala ve Tazmanya canavarlarının seslerini kullandı.

Yapımcılar, bilim insanları ve akademisyenlerden oluşan Sidney merkezli şirket Uncanny Valley, şarkıyı yaparken geçen yazki Avustralya orman yangınlarından esinlendiğini açıkladı.

Uncanny Valley yaptığı açıklamada, Avustralya’ya yayılan yıkıcı yangınların ardından “doğanın düzeleceği ve zafer kazanacağına dair bir umut mesajı göndermek” istediklerini belirtti.

Bu yıl 65. kez düzenlenmesi planlanan Eurovision Şarkı Yarışması, koronavirüs pandemisi nedeniyle 18 Mart’ta iptal edilmişti.

Yarışma, bir önceki yılı ‘Arcade’ şarkısıyla kazanan Hollanda’da yapılacaktı. Söz konusu iptal Eurovision tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti.

 

Independent Türkçe, ABC

DAHA FAZLA HABER OKU