Milli Eğitim Bakanı: Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var

Okulların ne zaman açılacağına ilişkin açıklama yapan Ziya Selçuk, "Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak" dedi

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var" diyen Bakan, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek"

Okulların, öğrenciler, öğretmenler ve veliler için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacağını söyleyen Selçuk, tarihin ve uygulama şeklinin bilimsel veriler doğrultusunda belirleneceğini aktardı.

"Her tarih için hazırlığımız tamam"

Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan bakan, şunları söyledi:

"Okulların açılması demek, 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin evlerinden dışarı çıkması, sonra her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek. Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek ön koşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam"

 

Bakan Selçuk, "Milli Eğitim Bakanı olarak kamuoyundan ricam, okulların açılmasına bir takvim olarak bakılmamasıdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde okullar, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitime ara vermişti.

Bakan Selçuk, daha önce okulların vaka görülmeyen illerde tekrar açılabileceğine yönelik bir duruma hazır olduklarını söylemişti.

Selçuk, "Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması eylüle kalır. Ya da kısmı kısmı açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU