AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye’de darbe gündemi yoktur, siyasi odakların darbecilik gündemi vardır

AK Parti MYK toplantısı sonrası basın toplantısında konuşan Çelik, koronavirüsle mücadele, darbe tartışmaları ve Libya konusunda ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki koronavirüsle mücadeleye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, ülkede yapılan sağlık yatırımları ve şehir hastaneleriyle salgına hazırlıklı olunduğunu ifade etti.

Koronavirüs salgının hayatla ilgili, ekonomi ve politikalarla ilgili kabulleri altüst edeceğinin öngörüldüğünü vurgulayan Çelik şunları kaydetti:

Neoliberal küreselleşmenin bundan sonra nasıl bir şekil alacağı, daha insana dayalı bir küreselleşmenin nasıl olacağı tartışmalar büyük bir ivme ile güçleniyor. Küresel adalet ve sağlık güçleniyor. DSÖ Başkanı bir aşı bulunduğu zaman bunun herkese eşit dağıtılacağı önemli konulardan biri olacak. Türkiye küresel adalet talebine karşılık verecek bir performans gösteriyor. Türkiye'den 131'e yakın ülke talepte bulundu, 76 ülkenin talebi karşılandı. Filistin halkına da 5 milyon dolarlık bir yardım gönderilmiştir.

“Türkiye’nin darbe gündemi yoktur”

Son günlerde gündemde yerini alan darbe tartışmalarıyla ilgili Çelik, 'Hükümet seçimle ya da başka şekilde gidecek' diyenler ya da doğrudan bu imalarda bulunanlara maalesef ne parti genel başkanlarından bir yanıt gelmedi” dedi.

Çelik şöyle devam etti:

Bu günlerde bile milletimizin temel değerlerine saldırıda konusunda bir şekilde hız kesmeyenlere cevap verme zaruretimiz de kaçınılmaz oluyor. Bu saldırılara karşı tabi ki susamazdık. Bu yalan doruk noktasına ulaştı. Hükümet darbe tartışması açıyor diyerek akla hayale gelmeyecek bir yalan ortaya atıldı. Esasında tartışmayı başlatan biz değiliz. İşi, TSK'ya iftira atmaya kadar getirdiler. 'Görevden alın' deyip kaos siyaseti yapıyorlar. Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat belli bir siyasi odağın iflah olmaz bir darbecilik gündemi vardır.

Misyonlarımız hedef olursa Hafter güçlerini meşru hedef kabul ederiz”

Libya’da bombalamanın devam ettiğini belirten Çelik, “Elçiliğimizin yakınına düşen roket kabul edilemez”dedi.

Çelik, “Herhangi bir şekilde oradaki misyonlarımız, insanımız hedef olursa Hafter güçlerini, darbeci güçleri bundan sonra meşru hedef kabul edeceğimizi açık şekilde söylüyoruz. Herkes yapıp ettiklerine dikkat etsin. Türk misyonlarının hedef alınması demek kendilerini bizim için meşru hedef haline getirmek demektir” dedi.

“Tedbirlere devam etmemiz gerekiyor”

Türkiye’deki normalleşme sürecine ilişkin Çelik şunları kaydetti:

Sosyal mesafe kurallarına uymayan, maske takmayan vatandaşlarımızı görüyoruz. Mesele geçmiş değil. Bundan sonrasında tedbirlere ne kadar uyarsak ne kadar titiz olursak, kuralları ihlal etmezsek daha güçlü normalleşme süreçlerine devam edeceğiz. Umutlu olmamız gerekir. Dünyanın girdiği türbülanstan Türkiye olarak insanımızın hakkettiği şekilde güçlü bir şekilde çıkacağız. İnşallah her zaman olduğu gibi omuz omuza verip bu dönemi de karşılayacağız.

“Karşımızdaki Millet İttifakı bileşenleri flulaşmaya başlıyor

HDP ile İYİ Parti arasındaki başlayan tartışmaya değinen Çelik,“ Bizi şaşırtan husus şudur; Siyasi partilerin görevi siyasi temsildir. Şeffaflık ve dürüstlük en önemlisidir. Bizim bir Cumhur İttifakı'mız var. Nasıl bir ilişkimiz olduğunu açık ve aleni şekilde söylüyoruz. Karşımızdaki Millet İttifakı bileşenleri flulaşmaya başlıyor” dedi.

Çelik şöyle devam etti:

Bir kısmı içinde ya da dışında görünüyor. Gayet göreceli bir durum söz konusu. Millet İttifakı kimlerden oluşuyor? Açık şekilde söyleyecekler. Burada mahcubiyetle karışık bir gizlilik söz konusu. HDP 'Bizi zihretmeseniz de bizimle ittifak halindesiniz.' diyor. 'Biz yokmuşuz gibi davranmanız, siyasi kurallara uygun değil.' diyor. Bu ittifak kimlerden oluşuyor, CHP'ye, diğerlerine sormak lazım. Aranızda nasıl bir ilişki var.

Akşener'in 'memleket masası' önerisine ilişkin ise Çelik, “Böyle bir gündemimiz yok. Millet İttifakı içindeki siyasi parti mensupları darbeci sözlerde bulunuyorlar, ittifak içinden bunlara cevap gelmiyor. Karşı karşıya oturup ne konuşacaksınız?” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU