Erdoğan darbe söylentilerine sert çıktı: Meydanı faşist zihniyete bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MYK toplantısı öncesinde darbe tartışmaları, koronavirüsle mücadele ve salgın sonrası ekonomik hedeflere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’deki koronavirüs salgınına karşı mücadelesine ilişkin Erdoğan, hasta ve ölüm sayısı bakımından olumlu bir düzeyde ilerlendiğini kaydetti.

Erdoğan, "Her ne kadar bazı yerlerde yine arzu etmedik sahnelere rastlasak da genel olarak halkımızın belirlenen kurallara riayet ederek, işinin başına geçtiğini, alışverişini yaptığını gördük" ifadelerini kullandı

"Uzun süre maske ile yaşayacağız"

Türkiye'nin salgını tamamen bitirse bile dünyada hastalığın kökü kazınmadığı müddetçe sürekli teyakkuz halinde bulunmayı sürdürmek gerektiğinin altını çizen Erdoğan şunları kaydetti:

 Her fırsatta altını çizdiğim gibi uzunca bir süre maske kullanımı, fiziki mesafeye riayet, temizlik, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmama, kalabalıklardan uzak durma ilkelerine uygun şekilde yaşamak mecburiyetindeyiz.

"Meydanı faşist zihniyete bırakmayacağız"

Son günlerde gündem yer alan darbe tartışmalarına ilişkin konulan Erdoğan, “Ülke olarak salgından terörle mücadeleye sınır ötesi operasyonlardan ekonomik saldırılara karşı pek çok cephede mücadelemizi sürdürürken maalesef muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla da uğraşmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

Muhalefet böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığı yapmaya devam ediyor.Sağlıktaki başarımızı gölgelemeye kadar her yola başvuran karanlık bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bu kesimin hamlelerini boşa çıkarmak Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizim görevimizdir. Her yalanı her iftirayı anında yanıtlamanın yanında kendi vizyonumuzu sürekli anlatarak bu kesimi en azından ortada bir yere getirmeliyiz. Bize zarar vermek için ülkesine zarar vermeyi göze alabilecek bu faşist zihniyete meydanı bırakmayacağız.

 

"Önümüzdeki tarihi fırsatı değerlendirmeliyiz"

Partisindeki tüm birimlerin daha çok gayret etmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Salgın sonrası zihinler de yeniden yapılanmaya girecektir. Bu sürecin ülkemizde de yansıması olması kaçınılmazdır. AK Parti olarak kendimizi bu yeni döneme süratle hazırlanmalıyız. Belki birkaç ay, birkaç yıl sonra başlayacak dönüşüm sürecini en iyi şekilde karşılamalıyız" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU