İspanya’da ölü sayısı 27 bine yaklaştı... Yurt dışından gelenlere zorunlu karantina kuralı getirildi

İspanya’da hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 176 artarak 26 bin 920'ye çıktı

Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en çok etkilenen ülkelerden İspanya’da salgına ilişkin son veriler açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı verilere göre, hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 176 artarak 26 bin 920'ye çıktı.

Yapılan PCR testlerine göre toplam vaka sayısı 426 artışla 228 bin 30'a yükselirken, sağlığına kavuşanların sayısı da yaklaşık 1000 artışla 138 bin 930'a ulaştı.

Yurt dışından gelenlere karantina zorunluluğu

İspanya Sağlık Bakanlığı, 15 Mayıs'tan itibaren olağanüstü hal (OHAL) döneminde yurt dışından ülkeye gelenlerin salgın riski nedeniyle 14 gün karantinada tutulacaklarını belirtti.

İspanya, 14 günlük karantina zorunluluğunu şimdiye kadar istisnai durumlarda, İtalya gibi bazı ülkelerden gelenler için uyguluyordu. 

Hükümet, karantinanın yurt dışından gelen herkes için uygulanması yönündeki değişikliği "Kovid-19'la mücadele kapsamında birçok ülkenin kademeli normalleşmeye geçmesinden dolayı ihtiyat prensibine dayanarak kontrol önlemlerinin güçlendirilmesi olarak" açıkladı.

İspanya'da mevcut durumda 24 Mayıs'a kadar uzatılan OHAL'den dolayı tüm sınırlar uluslararası turizme kapalı tutulurken sadece ticari faaliyetler, diplomatlar ve sınır bölgelerinde ikamet edenler için giriş-çıkış izni veriliyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU