Serie A'nın kaderini koronavirüs bulaşma eğrisi belirleyecek

İtalya'da maçların başlamasının koronavirüs salgınının ilerleyişine bağlı olduğunu kaydeden İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, takımda pozitif vaka görülürse bütün ekibin 14 günlük karantinaya tabi tutulacağını söyledi

Fotoğraf: AFP

İtalya Gençlik ve Spor Bakanı Vincenzo Spadafora, Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) ne zaman yeniden başlayacağının, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşma eğrisinin nasıl ilerleyeceğine bağlı olduğunu açıkladı. 

Serie A’nın geleceğini TG1 kanalına değerlendiren Bakan Spadafora, şöyle konuştu: 

İhtiyatlı olma çizgisi takip edilmesi gereken doğru yoldur. Futbol şampiyonasının ne zaman yeniden başlayacağına karar vermek için bulaşma eğrisinin nasıl gittiğini bir hafta daha gözlemlememiz gerekiyor.

Spadafora, İtalya Futbol Federasyonu'nun (FIGC), Bilim Kurulunun tıbbi güvenlik koşullarıyla ilgili tüm yönlendirmelerini başlama protokolüne dahil etmesi halinde takımların antrenmanlarına toplu halde 18 Mayıs’ta başlayabileceklerini aktararak, şu uyarıyı yaptı:

Bilim Kurulunun yönergesine göre, bir sporcuda ya da teknik ekipten birinde Kovid-19 çıkması durumunda bütün takım 14 günlük karantinaya tabi tutulacak.

Bakan Spadafora, konuya ilişkin Sağlık Bakanı Roberto Speranza ile ortak bildiri de imzaladı. 

Avrupa'da salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya'da son verilere göre 219 bin 814 Kovid-19 vakası tespit edilirken, 30 bin 739 kişi yaşamını yitirdi.

 

Zlatan Ibrahimovic-AFP.jpg
Zlatan Ibrahimovic / Fotoğraf: AFP

 

Ronaldo'nun ardından Ibrahimovic de İtalya'ya döndü

Serie A takımlarının büyük bölümü oyuncularını hem Kovid-19 testinden geçirmeye hem de bireysel idman programı uygulamaya başladı. 

Corriere dello Sport’un haberine göre, Milan’ın 38 yaşındaki İsveçli yıldız golcüsü Zlatan Ibrahimovic, özel uçakla ülkesi İsveç’ten Milano’ya geldi. 

Ibrahimovic'in Milan’ın tesisleri Milanello'da kendisini iki haftalık karantinaya aldığı, takım arkadaşlarından ayrı şekilde bireysel idman yapabileceği bildirildi. 

Juventus’un Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo da geçen hafta ülkesinden Torino’ya gelerek takımının kampına dahil olmuştu. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU