Bir ilde daha evden çıkıldığı andan itibaren maske takma zorunluluğu

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada toplu kullanım alanlarında maske zorunluluğu getirilirken, taksilerin de ‘dezenfektan belgesi’ taşıması gerektiği açıklandı

Fotoğraf: AA

Denizli'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında tüm alanlarda maske takmak, zorunlu hale getirildi.

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre pazar yerleri, marketler, toplu çalışılan iş yerleri ve toplu taşıma araçlarının yanı sıra bundan böyle cadde, sokak, park, alışveriş merkezi gibi tüm açık ve kapalı alanlarda maske takmak artık zorunlu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valilikten vatandaşların evlerinden çıktıkları andan itibaren maske kullanmak zorunda olduklarının da altı çizildi.

Taksilerde dezenfekte belgesi bulunması kararı

Açıklamada ayrıca, ticari taksi durakları ve taksi olarak kullanılan araçların, en az haftada bir kez olacak şekilde düzenli aralıklarla temizleneceği ve dezenfekte edileceği de vurgulandı.

Taksilerde gerektiğinde ibraz edilmek üzere yetkili merci tarafından düzenlenmiş "aracın dezenfekte edildiği tarihi gösteren belgenin" bulundurulacağı ifade edilen açıklamada, taksi şoförlerinin de araç içinde maske takmalarının zorunlu olduğuna dikkat çekildi.

Aydın’da da maske takma zorunluluğu getirildi

Aydın Valiliği dün yaptığı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği, normalleşme süreci boyunca herkesin sokağa çıkarken maske takması zorunlu hale getirildiğini açıklamıştı.

Ayrıca, İstanbul’da Taksim ve İstiklal Caddesi’nde bulunanlar için maske takma kuralı getirilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU