MHP’den Akşener’in sözlerine tepki: Yakamızdan düşün

MHP, Meral Akşener’in iki partinin tabanıyla ilgili sözlerine tepki göstererek, "Milliyetçi Hareket Partisi'nde taban yoktur, dava arkadaşlarımız vardır” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir röportajda "MHP ile tabanlarımızın aynı olduğunu söylemek zor" sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

Genel Sekreteri İsmet Büyükataman tarafından yapılan yazılı açıklamada "Milliyetçi Hareket Partisi'nde taban yoktur, dava arkadaşlarımız vardır, tavan yoktur, ülkücü şuur hakimdir" denildi.

Merak Akşenir’in CHP ve HDP ile işbirliği içinde olduğunu iddia eden Büyükataman şunları kaydetti:

Son günlerde yandaş anket şirketlerinden aldığı gazla vites büyütmüş gözüken İP’in ucundaki hanımefendi, vites büyüttükçe su kaynatmaktadır. Geçmişte Demirtaş’a özgürlük çığlıkları atan, dün HDP’yi PKK’nın yanında gördüklerini söyleyen hanımefendi bugün de CHP-HDP ilişkisinde yalnızca Kılıçdaroğlu’nun bakış açısını önemsediklerini, diğer durumlarla ilgilenmediklerini ifade etmiş.

Bu açıklama ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP’ye bakış açısını da temize çıkarmaya gayret eden hanımefendi yine çuvallamıştır. Çünkü Kılıçdaroğlu’nun HDP aşkı, Demirtaş’ınkinden az değildir. Neredeyse tek bir parti hâline gelen CHP-HDP fotoğrafının fotoğrafçısı bizatihi Kılıçdaroğlu’dur.

“Yakamızdan düşün”

Meral Akşenir’i MHP’nin ülke menfaatlerini için yaptıklarını anlayamayacağını belirten Büyükataman, “İlk günden beri “bu sakat zihniyetle ve bunların temsilcileriyle ortak bir paydamız olmadığını” ifade ediyor, “Yakamızdan düşün” diyoruz” ifadelerini kullandı.

Meral Akşenir’in “MHP ile tabanlarımızın aynı olduğunu söylemek zor” sözünün bütün mülakatın tek faydalı kısmı ve önemli bir itiraf olarak niteleyen Büyükataman şöyle konuştu:

Öncelikle Milliyetçi Hareket Partisi'nde taban yoktur, dava arkadaşlarımız vardır; tavan yoktur, Ülkücü şuur hâkimdir. Dava arkadaşlarımız; vatan, millet söz konusu ise diğer her şeyi bir teferruat olarak görür. Dava arkadaşlarımız; lider ülke Türkiye ülküsüne gönülden inanmış, hesapsız, temiz dava erlerinden oluşur.Dava arkadaşlarımız; kurucu değerlerine bağlı, geçmişinden kopmadan geleceğe yürüyen, liderine sadakatle bağlı Ülkücülerdir. Dava arkadaşlarımız; terör örgütleriyle ve bunların uzantılarıyla işbirliği yapanları hoş görmez. Dava arkadaşlarımız, “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” diyen bir anlayışın temsilcileridir.

Akşener ne demişti?

İyi Parti lideri Merak Akşener, Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda şunları ifade etmişti:

Biz temel değerlerimiz olan milliyetçilik, demokratlık ve kalkınmacılık ekseninde siyaset yapıyoruz. Değerler ekseninde siyaset yaptığınızda seçmeniniz de o değerlerle bağ kuranlardan oluşur. Mevcut siyasi tabloya baktığınızda Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinin bizimkilerden farklı birtakım değerler bazında tam bir entegrasyonu olduğunu görüyoruz. Yoksa MHP’nin Andımız konusundaki, EYT’li konusundaki, Öcalan mektubu konusundaki tutumunu başka türlü nasıl açıklayabilirsiniz? Dolayısıyla gelinen noktada MHP ile tabanlarımızın aynı olduğunu söylemek çok zor

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU