Siyasilerden Anneler Günü mesajları

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye pek çok isim, yaptığı paylaşımlarla annelerin bugününü kutladı

Her yıl mayıs ayının ikinci pazarı, Anneler Günü olarak kutlanıyor / Fotoğraf: AA

Siyasiler, Anneler Günü dolayısıyla paylaşımlarda bulunarak annelerin bugününü kutladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Anneler Günü mesajında "Annelerimiz, tarifi kelimelerle imkansız bir sevginin, şefkatin ve merhametin kaynağı olarak bizleri sarıp kucaklayan ve her zorlukta yanımızda bir sabır ve fedakarlık abidesi olarak bulunan varlıklardır. Cennetin annelerin ayakları altında olduğunu ifade eden bir inancın mensupları olarak, geleceğimizin inşasında onların emek, sevgi ve gayretlerinin kıymetini her vesileyle bilmek ve takdir etmek hepimizin sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bakanlığın "Biz, annelerimizle; Biz, şehitlerimizin bize emanetlerine olan vefamızla Büyük Milletiz" iletisine kendi sayfasında yer verdi.

Mesajda "1980 yılında Tunceli'de Nüfus Müdürlüğü yaparken PKK tarafından şehit edilen, İbrahim Halil Kuyumcu'nun Şanlıurfa'da yaşayan eşi Zeynep annemizi Anneler Günü'nde ziyaret ettik" iifadeleri de yer buldu.

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise "Hayatlarını bizi yetiştirmeye adayan, nasihatleriyle hayatımıza değer katan, dualarını hiçbir zaman eksik etmeyen ve bizi her koşulda seven, başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere tüm annelerimizin #AnnelerGünü kutlu olsun" mesajıyla bugünü kutladı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Twitter hesabından Anneler Günü paylaşımı yaptı.

Bakan Kasapoğlu mesajında, “Benim annem yüz mevsim açar, Yüzü de bahar. Kan ağlasa gülücük saçar, Sözü de bahar, özü de bahar. Benim annem yüz mevsim açar. #AnnelerGünü" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise dün yaptığı paylaşımda tüm anneleri tebrik etit ve saygılarını sundu.

Bahçeli, "Anne şefkatin yüzüdür, fedakârlığın yurdudur, sevginin yuvasıdır. Annelerimizi gözümüzden bile sakınalım, onlara hürmet ve sadakati eksik etmeyelim" mesajına yer verdi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Twitter hesabından paylaştığı Anneler Günü mesajında, "Sene 1982, anne olmuştum, sen de yanımdaydın. Şimdi babaanneyim, keşke sen de olsaydın... Nur içinde yat anacığım. Başta şehit ve gazi anneleri olmak üzere, aramızda olan, olmayan tüm annelerimizin #AnnelerGünü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabında partisinin Anneler Günü mesajına yer verdi.

Karamollaoğlu, "Bizleri dünyaya getiren, büyüten, emek ve sevgilerini hiçbir zaman esirgemeyen, şefkat ve merhametin timsali bütün annelerimizin #AnnelerGünü kutlu olsun!" paylaşımı yaptı.

 

Anneler Günü çiçek AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan isimler arasındaydı.

Davutoğlu, "Sevmeyi, bağışlamayı, insanlığı, sabrı, zorlukları aşmayı analarımızdan öğrendik. Her zaman en büyük öğretmenimiz oldular. Bu zor günleri de anaların duasıyla aşacağız. Bir çocuğu evlat bilip bağrına basan, ana yüreği taşıyan tüm kadınların #AnnelerGünü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya paylaşımıyla Anneler Günü'nü kutladı. 

Babacan, başta kendi annesi ve eşi olmak üzere tüm annelerin bugününü tebrik etti.

 

Başak Demirtaş ise Twitter hesabı üzerinden eşi tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Anneler Günü dolayısıyla kendisine yazdığı notu, "Çiçek de çizmiş" diyerek paylaştı.

Notta, "Senin, annemin ve Senihe annemin anneler gününü kutluyorum. Benim yerime ararsın hepsini. Bu da çiçeğimiz. Öpüyorum" ifadeleri yer aldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU