Dünya Sağlık Örgütü: Sigara içmek koronavirüsün ağır formda gelişmesine yol açıyor

Dünya Sağlık Örgütü Acil Hastalıklar Programı Başkanı Kerkhove, sigara içmenin koronavirüs enfeksiyonun ağır formda gelişmesine yol açtığını söyledi

DSÖ: Sigara içmek koronavirüsün ağır formda gelişmesine yol açıyor / Fotoğraf: Reuters

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) haftalık bilgilendirme toplantısına kurumun başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ve kurumda çalışan diğer doktorlar katıldı.

DSÖ Acil Hastalıklar Programı Başkanı Maria van Kerkhove, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, sigara içmenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyonunun ağır formda gelişmesine yol açtığını ve ölüm riskini artırdığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Sigara ölüm riskini artıyor”

Fransız doktorların, sigara içenlerin koronavirüs salgınına enfekte olma ihtimalinin daha düşük olduğuna ilişkin araştırmasını değerlendiren Kerkhove, şu ifadeleri kullandı:
 

Hepimiz tütünün tehlikelerini biliyoruz. Her yıl milyonlarca insan sigaradan ölüyor. Kovid-19 bir solunum yolu hastalığıdır ve sigara içmek de akciğerlere zarar veriyor. Sigara içmenin hastalığın ağır formda gelişmesine ve ölüm riskini artırdığını gösteren yayınlanmış çalışmalar var.


“Sigarada bulunan nikotin virüsle mücadele ediyor”

Fransa'da 480 kişi üzerinde yapılan bir araştırma, sigara içenlerin koronavirüs salgınından daha az etkilendiğini ortaya çıkardığı belirtilmişti. 

Fransa'nın başkenti Paris'in Pitie Salpetriere Hastanesi'nde yapılan araştırma sigarada bulunan nikotinin virüsle mücadelede etkili olduğu sonucuna varılmıştı. 

Nikotinin koronavirüs salgınına karşı koruyucu bir yanı olduğuna dair tezler ABD ve Çin’de geçen aylarda iddia edilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU