İbrahim Gökçek’in cenazesi için tepki çeken tehdit: Gömseler bile çıkarır yakarız

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin memleketi olan Kayseri’de defnedilmesine karşı çıkan bir kişinin “Gömseler bile çıkarır yakarız” sözleri sosyal medyada tepkilere neden oldu

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek ölüm orucunun 323’üncü gününde eylemine ara vermiş ancak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Gökçek’in cenazesini vasiyeti üzerine defnedilmek üzere Kayseri Talas’a götürülmeden önce Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan’dan sosyal medya hesabı aracılığıyla sert mesajlar geldi.

serdar turan.jpeg
Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan / Fotoğraf: Twitter

 

“Hele ki bir cenaze merasimi düzenleyip bunu bir eyleme dönüştürmek Kayseri’de ülkücüler varken mümkün değildir. Akıllarında böyle bir şey olan hainlerin açıkça bellidir ki akılları başlarında değildir” diyen Turan sözlerini şöyle sürdürdü:

Eğer böyle bir eyleme teşebbüs ederlerse bundan sonra başları da vücutlarında olmayacaktır. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türk’ün yumruğu balyoz gibi tepelerine inecektir.” ifadelerini kullandı.

Ancak sosyal medyada tepkiye neden olan asıl açıklama ülkücü olduklarını iddia eden gençlerle yapılan sokak röportajında bir kişi tarafından sarf edildi.

Söz konusu kişi "Milletini, devletini seven gençler olarak buna karşı çıkıyoruz. Gömseler bile çıkarır yakarız. Sözlerimizin arkasındayız" dedi.

Bu sözler sosyal medyada tepkilere neden oldu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU