Vaka sayısının her geçen arttığı Batman’da validen uyarı: Sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

Vali Hulusi Şahin başkanlığında toplanan Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs vakalarında artış yaşanan kentte yeni önlemler alınmasını kararlaştırdı

Batman Valisi Hulusi Şahin'den koronavirüs uyarısı / Fotoğraf: İHA

Batman Valisi Hulusi Şahin, kentte artan koronavirüs (Kovid-19) vakalarına dikkat çekerek, radikal kararlar almak zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valilik toplantı salonunda salgın tedbirleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Şahin, “Biz salgına Türkiye’nin geri kalanından geç muhatap olduk. Bu nedenle de bizim pik noktamız henüz oluşmadı. Görülen o ki vaka sayılarımız da gün geçtikçe artıyor. Çok ciddi tedbirler almadığımız takdirde, bayram bize zehir olacak” dedi.

“Araç trafiğe çıkışını tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz”

“Vatandaşlarımızın salgın geçti, artık normal hayatımıza dönebiliriz, psikolojisi bizi çok radikal kararlar almaya mecbur ediyor” diyen Vali Şahin, devamında şu ifadelere yer verdi:

Çünkü şehrimizin ana arterleri olan Turgut Özal Bulvarı, Gülistan Caddesi özellikle iftardan sonra insanların yoğun bir şekilde yürüyüş yaptıkları, sosyal mesafeye ve diğer kurallara uymadıkları görülüyor. Vatandaşlardaki rahatlık bizi daha zor günlere sevk ediyor. Bu yüzden yeni kararlar almak zorunda kaldık. Yarından itibaren birkaç bölgeyi trafiğe kapatıyoruz. Bir başka kararımız yarından itibaren, araç trafiğe çıkışını tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz.

“Batman için sokağa çıkma yasağı teklifimiz olacak”

Pandeminin halkın sağlığını tehdit ettiğini ve Batman’ın hastalıktan nasibini aldığını belirten Vali Şahin, çok daha kötü durumlara düşmemek için rehavete kapılmama uyarısı yaptı.

Yetkililer tarafından açıklanan tedbirlere uyulma çağrısında bulunan Şahin, “Yoksa bayramda daha ağır tedbirler söz konusu olabilir. Bizim Ankara’ya hükümetimize diğer büyük şehirler olduğu gibi sokağa çıkma yasağına bu kapsama alınma hususunda bir teklifimiz de olabilir. Eğer tedbirleri sıkıya alırsak bunlara ihtiyaç olmaz. Aksi takdirde daha ağır tedbirler almak zorunda kalabiliriz” diye konuştu.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU