Shane Larkin: Türk vatandaşlığını almam kariyerimin en önemli gelişmesi

Anadolu Efes'in yıldız basketbolcusu Shane Larkin, lacivert-beyazlı takıma gelmesini sağlayanın Bryant Dunston olduğunu belirterek, "Anadolu Efes'te kendimi evimde hissediyorum. Burası, ait olduğum yer" dedi

Shane Larkin / Fotoğraf: AA

Anadolu Efes Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Shane Larkin, Türk vatandaşlığını alma sürecinin kariyeri boyunca yaşadığı en önemli gelişme olduğunu söyledi.

Lacivert-beyazlı kulübün Instagram hesabında basketbolseverlerin sorularını yanıtlayan Larkin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle liglere verilen arada ABD'de bulunduğunu, bu süreçte en çok Anadolu Efes taraftarını ve Sinan Erdem Spor Salonu'nun atmosferini özlediğini dile getirdi.

Anadolu Efes'te ikinci sezonunu geçiren 27 yaşındaki oyun kurucu, şöyle konuştu: 

Türk vatandaşlığına geçmem İstanbul'da yaşadığım en ilginç şey. Milli takım formasını almam ve insanların bana vermiş olduğu destek. İlginç bir süreç yaşadık. Türk vatandaşlığını alma sürecimin kariyerim açısından en önemli gelişme olduğunu söyleyebilirim.

Takım arkadaşı Bryant Dunston sayesinde lacivert-beyazlı kulübü tercih ettiğini belirten Larkin, "Anadolu Efes'e gelmeme vesilen olan kişi Bryant Dunston. Gelmeden önce Dunston'ın tavsiyelerini dinledim. Onun ısrarları sonucunda Anadolu Efes ile sözleşme imzaladım. Anadolu Efes'te kendimi evimde hissediyorum. İlk etapta sıkıntı yaşamama karşın herkes bana çok destek oldu. Ben de çok önemli çaba sarf ettim ve beklentileri karşıladım. Anadolu Efes, benim ait olduğum yer" yorumunu yaptı. 

 

Shane Larkin-1AA.jpg
Fotoğraf: AA

 

Kovid-19 salgını nedeniyle evde olduğunu ve bu süreçte efsane basketbolcu Michael Jordan'ın Chicago Bulls'taki son sezonunu anlatan "The Last Dance" adlı belgeseli izlediğini aktaran Larkin, helikopter kazasında hayatını kaybeden basketbolcu Kobe Bryant'a yer verilen bölümü çok beğendiğini kaydetti.

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman için "Öz güvenli" ifadesini kullanan Larkin, basketbol oynarken her zaman eğlendiğini ve keyif almaya çalıştığını sözlerine ekledi.

ABD'li basketbolcu Larkin, geçtiğimiz 1 Şubat'ta Türk vatandaşlığına geçtiğini açıklamıştı.

Larkin, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetmişti: 

Türkiye Milli Takımı'na katılarak bu ülkeyi temsil etme fırsatına sahip olduğum için onur duyuyorum. Size başarı veya zaferlerin garantisini veremem ama size tek bir şey için söz verebilirim; bu ülke için terimin son damlasına kadar mücadele edip, sahip olduğum tüm enerjimi ve gücümü ortaya koyacağım. Size söz veriyorum.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU