Fettah Tamince'nin otelinde şüpheli bir şekilde ölen 16 yaşındaki Burak için yapılan kanun yararına bozma başvurusu reddedildi

2011'de şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Burak Oğraş'ın ailesi, Adalet Bakanlığı'na "kanun yararına bozma" başvurusu yaptı. Soruşturmayı yürüten savcı Haki Çeliker de bozma yönünde görüş bildirdi ancak ret kararı çıktı

Burak Oğraş'ın anne ve babası Murat - Halime Oğraş / Fotoğraf: Independent Türkçe

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, iş insanı Fettah Tamince'ye ait Rixos otelinde staj yaparken 2011 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, savcılık tarafından gönderilen kanun yararına bozma talebini reddetti.

2011 yılının Eylül ayında, staj için gittiği Rixos otelinde, otele ait pansiyonun havuzunda cansız bedeni bulunan Burak Oğraş, babası Murat Oğraş'ın iddiasına göre önce dövüldü ve 2 buçuk katlı pansiyonun çatısından atıldı.

Takipsizlik kararı verilmişti

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, babanın çabasıyla 6 şüpheli tespit edildi, haklarında gözaltı işlemi yapıldı ve ifadeleri alındı.

İfadelerin ardından Antalya 3.Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararıyla dosyayı kapattı.

Babadan CİMER'e ve savcılığa başvuru

Oğlunun öldürüldüğü iddiasıyla, avukatı Oktay Keskin aracılığıyla kanun yararına bozma talebiyle savcılığa, etkin bir soruşturma yapılmadığı şikayetiyle de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulunan baba Oğraş'a Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Faili Meçhul Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu'ndan cevap yazısı gönderildi. 

Savcılıktan bakanlığa: Yeterli şüphe var

Savcı Haki Çeliker imzasıyla baba Oğraş'a verilen cevapta, 2014 yılında gözaltına alınanlardan Fedai Pusta'nın şüpheli davranışları, görgü tanığının ifadesi, bir diğer şüpheli Cihan Arıkan'la olan telefon trafiğinin yeterli şüphenin varlığına işaret ettiği belirtildi. 

Savcılık, Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği takipsizlik kararının kanun yararına bozulması gerektiğine ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Kanun Yararına Bozma Bürosu'na yazı gönderildiğini de belirtti. 

Ceza İşleri Genel Müdürlüğü: Dayandığı gerekçeye ve mahkemenin takdirine nazaran...

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, savcılığın kanun yararına bozma talebine ilişkin kararını verdi. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'nün cevabında, "Dosya kapsamında, dayandığı gerekçeye ve mahkemenin takdirine nazaran Antalya 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 04/02/2015 tarihli ve 2014/2344 değişik iş sayılı kararı ile Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliğinin 26/06/2015 tarihli ve 2015/2889 değişik iş sayılı kararı aleyhine kanun yararına bozma yoluna gidilmemiştir" denildi.

bakanlık ceza.jpg
Görsel: Independent Türkçe


Murat Oğraş: Rixos markası zarar görmesin diye böyle bir karar verildi

Burak Oğraş'ın şüpheli ölümü nedeniyle adalet arayışında olan ailesi, Adalet Bakanlığı'ndan çıkacak kararı bekliyordu. 16 yaşında hayatını kaybeden Burak'ın babası Murat Oğraş, kanun yararına bozma talebinin reddedilmesine ilişkin, "Kanun yararına bozma talebimiz malesef kabul edilmedi ve acımız katlandı. Rixos markası zarar görmesin diye böyle bir karar verildi. Evlat acısı yaşıyoruz. Adalete olan güvenimiz bir kez daha yok oldu" yorumunu yaptı.

Emniyet Müdürü Rixos yönetim kurulu üyesi olmuştu

Olayın yaşandığı dönem Antalya İl Emniyet Müdürü olan bugün hakkında FETÖ davası açılan Ali Yılmaz, Burak Oğraş'ın ölümünden yaklaşık 1 yıl sonra emekli olarak Rixos otellerinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaya başlamıştı. 

Soruşturmayı yürüten emniyet amiri FETÖ'den tutuklanmıştı

Ayrıca soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürü Nurullah Güler FETÖ'yle iltisaklı olduğu iddiasıyla polislikten ihraç edilerek tutuklanmıştı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU