Facebook’tan canlı yayın yapan adam, ABD polisinden kaçarken öldürüldü

Çok sayıda silah sesinin ardından “Bence cenaze töreninde tabutu kapalı olacak” dendiği duyuldu

6 Mayıs’ta ABD’nin Indianapolis kentinde otomobiliyle dolaşırken Facebook üzerinden canlı yayın yapan Sean Reed, polisin kendisini takip etmesi üzerine kenara yanaştı.

“Aşırı hız takibi lol” başlıklı canlı yayında kendisini izleyen yaklaşık 4 bin kişiye seslenip yardım çağrısında bulundu.

Polisten koşarak kaçmaya çalışan genç adam canlı yayına devam ederken, 13-14 el silah sesi duyuldu ve telefon düştü.

Düşen telefona yaklaşan ve polis olduğu tahmin edilen kişilerin, “Bence cenaze töreninde tabutu kapalı olacak” dediği duyuldu. Birkaç dakika sonra bir polis memuru telefonun kamerasını kapatarak canlı yayını sonlandırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Memurların yeni öldürdükleri bir insanın arkasından böyle ifadeler kullandığı iddiası, ülkedeki polis şiddeti tartışmalarını yeniden canlandırdı.

Açıklama yapan polis teşkilatı, dikkatsiz araba kullandığı için takip edilen Reed’in kaçmaya başladıktan sonra “memurlara ateş açtığına inanıldığını” bildirdi. 21 yaşındaki genci öldüren polis memurunun da siyahi olduğu ve idari izinle görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Yerel kanala çıkan Jazmine Reed, maktulün ablası olduğunu ve olaylar gelişirken canlı yayını takip ettiğini söyledi. Kurşun seslerini hem canlı yayında hem de gerçek hayatta duyduktan sonra hızla olay yerine gidince, kardeşinin cesediyle karşılaştığını belirtti.

Polisin genci öldürmesinden birkaç saat sonra yaklaşık 100-150 kişi polisi olay yerinde protesto etti.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Independent Türkçe, Washington Post

DAHA FAZLA HABER OKU