ABD'de polis, biber gazı sıktığı siyahi öğrencinin başını yerden yere vurdu

Olayın faili polis idari göreve çekilirken, videoda kanlar içinde kaldığı görülen öğrenciyse “güvenlik görevlilerine saldırı” suçlamasıyla tutuklandı

ABD'nin Florida eyaletinde bir polis memuru, siyahi lise öğrencisine önce biber gazı sıktı, daha sonra da genci yere atarak tekmeledi. Olayın faili polis, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından idari hizmete kaydırıldı.

Coral Springs kentindeki JP Taravella Lisesi’nde yaşanan olayla ilgili soruşturma açıldı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, beyaz polislerin sinirli bir şekilde siyahi öğrenciyi tutukladığı sırada kalabalıktan “Ne yapıyorsunuz? Kan kaybediyor!” çığlıklarının yükseldiği duyuluyor.

Görüntünün devamında polis memuru Christopher Krickovich, yere fırlattığı öğrencinin başını iki kez yere çarpıyor ve tekme atıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel medyada çıkan haberlere göre, olayın ardından Krickovich soruşturma tamamlanana kadar idari hizmete alındı.

Araştırmalar sürerken insanlardan sabırlı olmasını isteyen Broward Şerifi Gregory Tony, “Bu olayın kapsamlı soruşturulduğu konusunda sizi temin ederim” dedi.

Broward Belediye Başkanı Mark Bogen’se, polis memurlarının tavrını “korkunç ve kabul edilemez” olarak yorumlarken, öğrenciyi tekmeleyen görevlinin kovulması çağrısında bulundu.

Bogen, “Polisin yerde yatan ve hiçbir direniş göstermeyen bir gence zarar vermesinin haklı gerekçesi olamaz” dedi.

Polis memuru Krickovich’se olayla ilgili yazdığı raporda, perşembe günü yaşanan büyük bir kavga nedeniyle 2 polisin McDonald’s’ın bulunduğu alışveriş merkezine konuşlandığını ve genci kendisinin tutukladığını anlattı.

Canını korumak için öğrenciye böyle davrandığını savunan Krickovich, “Üç polistik. Etrafta bağrışan, tehdit eden ve etrafımızı çevreleyen büyük öğrenci kalabalığı bizden sayıca üstündü. Hızlı davranmak zorundaydım. Aralarında kalmaktan ya da silahlarımı almalarından korktum” şeklinde konuştu.

Adı açıklanmayan öğrenciyse hastanedeki tedavisinin ardından başka bir öğrenciyle birlikte tutuklandı.

Öğrenci hakkında önce polise ağır saldırı, şiddet içermeyen tutuklamaya karşı direniş ve başkasının arazisine izinsiz girme suçlamaları yöneltildi. Ancak daha sonra ağır saldırı suçlaması, adi saldırıya çevrildi.

Local 10 News’e konuşan gencin avukatı Richard Della Fera, “Videonun da açıkça gösterdiği üzere, ortada bu polise karşı saldırı dahi söz konusu değil” dedi.

Öte yandan internette videosu yayılan polis şiddeti büyük tepki çekti. Yıldız basketbolcu LeBron James, oyuncu Gabrielle Union ve Parkland’deki silahlı saldırılardan hayatta kalan Mei-Ling Ho-Shing, söz konusu tutuklamayı kınayan açıklamalar yaptı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU