CHP'den teklif: Kovid-19'la savaşırken hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit sayılsın

CHP, koronavirüsle mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının "görev şehidi" sayılması için kanun teklifi hazırladı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile en mücadelede görev yaparken hayatanı kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması için kmanun teklifi verdi.

Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç'un imzası ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)  Başkanlığı’na sunulan teklif, Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Kanunu’nda değişiklik öngörüyor.

Teklife göre, pandemi olarak kabul edilen koronavirüs salgını ile mücadele sırasında virüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık ve yardımcı sağlık personeli "görev şehidi" sayılacak. Söz konusu personele, kanun kapsamında nakdi tazminat ve aylık bağlanacak.

Kanun teklifi, 11 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girecek. 

Teklifin gerekçesinde, sağlık çalışanlarının, çok zor koşullarda canları pahasına virüsle mücadelenin en ön saflarında yer alarak, Türkiye'de bu virüsün etkisinin dünya ortalamasının altında kalmasını sağladıkları belirtilerek, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılması ve yakınlarının, şehit yakınlarına tanınan haklardan yararlanmalarının sağlanması gerektiği belirtildi. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU