İBB: Askıda Fatura sitemize saldırı oldu

İBB Sözcüsü Murat Ongun, siteye yurt dışı kaynaklı bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi ve “Yurt dışı erişime kapatmak zorunda kaldık” dedi

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla başlatılan “Askıda Fatura” uygulamasının internet sitesinde saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Ongun, Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Askıda Fatura kampanya web sayfamıza dün gece yurt dışı kaynaklı saldırı olduğu için, yurt dışı erişime kapatmak zorunda kaldık” dedi.

İBB Sözcüsü, saat 08.42’de yaptığı paylaşımda son durumu da şöyle aktardı:

Toplam ödenen fatura: 41.883

Toplam ödenen miktar: 5.027.092 TL

Askıda Fatura’nın internet sitesinde uygulamaya dair İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şu mesajı yer alıyor:

Kıymetli hemşehrilerim; bu zor günlerde aramızdaki dayanışmayı büyütmek ve geride kimseyi bırakmamak adına yeni bir adım daha atıyoruz. Askıda fatura uygulamamızı başlatıyoruz. Bu sayfadaki ihtiyaç sahipleri, iBB tarafından onaylanmış ihtiyaç sahibi ailelerdir. İSKİ ve İGDAŞ faturalarını ödemede güçlük çeken vatandaşlarımızı, siz hayırseverlerin desteği ile biraz daha rahatlatmak istiyoruz. Bu kampanyaya destek olacak tüm hayırsever vatandaşlarımıza en derin şükranlarımı sunuyorum.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU