Barlas: Refah toplumu düzeyine ulaşmış olmamızı başka türlü nasıl izah edebiliriz?

“Bizler çocuklarımızın hatırı için çalışıyoruz galiba. Okullar tatil olur olmaz büyükler de tatil yapıyor”

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Türkiye’de toplumun çocuklar için çalıştığını, okulların tatile girmesiyle birlikte ebeveynlerin de tatile çıktığını söyledi. Barlas, “Refah toplumu düzeyine ulaşmış olmamızı başka türlü nasıl izah edebiliriz ki?” yorumunu yaptı.

Barlas, bugünkü köşe yazısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında bazı illere giriş çıkış yasağının kaldırıldığını anımsattı.

Tatil beldelerinin olduğu illerde araç giriş çıkışının arttığını kaydeden Barlas, şunları söyledi:

Bodrum girişine konulan uygulama noktasında ilçeye gelen vatandaşların ateşi ölçülürken, gelenlerin adresleri de ekipler tarafından alınmış. Özellikle yazlıkçıların ilçeye geldiği belirtilirken, yasağın kalkmasıyla birlikte Bodrum'a, farklı illerden yaklaşık 6 bin araç gelmiş. Bodrum'un en işlek yerlerinden olan Cumhuriyet Caddesi'nde de hafta içi ve mesai saati olmasına rağmen trafik yoğunluğu gözlenmiş. İlçedeki araç trafiğinin yüzde 25 oranında arttığı bildirilirken, ilçeye girişlerin, hafta sonuna kadar artarak devam etmesi bekleniyormuş.

Evet... İşte biz böyleyiz. Demek evlerimizde kapalı dururken, bir yandan da Bodrum'un, Marmaris'in rüyasını görüyormuşuz. Bu arada sürekli tekrarlanan bir haberin sırrına da ulaşmış oluyoruz. Bilindiği gibi okullar ne zaman tatile girseler uçaklarda, otellerde yer bulunmaz olur. Yani bizler çocuklarımızın hatırı için çalışıyoruz galiba. Okullar tatil olur olmaz büyükler de tatil yapıyor. Refah toplumu düzeyine ulaşmış olmamızı başka türlü nasıl izah edebiliriz ki?

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU