Yeni Milli Piyango Genel Müdürü'nün vaiz babası piyango için ne demişti?

Milli Piyango Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar vaiz Timurtaş Uçar'ın oğlu

Milli Piyango Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar

Milli Piyango Genel Müdürü Muammer Çolak'ın görevden alınmasının ardından yerine bir dönemin ünlü vaizlerinden Timurtaş Uçar'ın oğlu Bekir Yunus Uçar atandı.

Gazeteci kökenli olan Yunus Uçar daha önce Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın müşavirliği ve Motosiklet Federasyonu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu.

Uçar'ın kamuoyunda "Timurtaş Hoca" olarak bilinen babası Timurtaş Uçar ise başta Milli Piyango olmak üzere şans oyunlarına karşı verdiği vaazlarla da biliniyor. 

Uçar bir vaazında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Zerre kadar imanı olan bir Müslüman piyangodan bilet alamaz. İsmi ne olursa olsun; Milli Piyango, 'zilli piyango," piyango olduktan sonra bir Müslüman oradan bilet alamaz. Dört mezhepte de haramdır, haramdır, haramdır... Sen nasıl bu haramı işlersin kardeşim. Bunu alan vallahi cehennemliktir. Bir kişi milyoner olacak diye yüz bin kişi para yatırıyor, bu ahmaklıktır, enayiliktir bu. İslam buna helaldir diyemez. Avantadan zengin olmak yoktur." 

Halefi şimdi Gençlik Bakanı

Bekir Yunus Uçar, 7.5 yıl süren Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevinden 2012 yılında istifa etmişti. Yerine ise şu an Gençlik ve Spor Bakanı olan Mehmet Muharrem Kasapoğlu getirilmişti. 

Uçar, Spor Toto Teşkilatı'ndaki göreve geldikten sonra Hürriyet gazetesinden Sefa Kaplan'a konuşarak "Timurtaş Hoca’nın oğlu nasıl onun karşı çıktığı bir işi yapar" türünden eleştirileri doğru bulmadığını söylemiş ve "Babam sağ olsaydı, aldığım maaşı hak edip etmediğime bakardı" demişti. 
 

DAHA FAZLA HABER OKU