Koronavirüs aşısında umut verici gelişme: Yılın ikinci yarısından sonra insanlar üzerinde denenecek

Tayvan’da koronavirüse karşı geliştirilen aşıda umut verici bir gelişme yaşandı. Hayvanlarda çok güçlü antikor yanıtları sağlanan aşı, yılın ikinci yarısından itibaren insanlar üzerinden denenecek

Tayvan'da Kovid-19'a karşı geliştirilen aşı fareler üzerinde denendi / Fotoğraf: AP

Tayvan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı geliştirilen bir aşının, laboratuvar farelerinde ümit verici sonuçlar verdiği belirtildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FocusTaiwan'ın haberine göre, kısmen devlet tarafından finanse edilen Adimmune şirketi yetkilileri, düzenledikleri basın toplantısında, hastalık üretme kapasitesini kaybetmiş olan ve kültürde büyütülen virüs partiküllerini kullanan pasif bir aşı geliştirmeye odaklandıklarını açıkladı. 

Araştırmacıların üç aylık sürede aday bir aşı geliştirdiği ve aşının, Ulusal Tayvan Üniversitesi Klinik Laboratuvar Bilimleri ve Medikal Biyoteknoloji Bölümü'nde görevli Çeng Sui-yuan liderliğinde hayvanlar üzerinden denenmeye başlandığı belirtildi. 

Farelere enjekte edilen aşının, hayvanlarda çok güçlü antikor yanıtları sağladığı ve yılın ikinci yarısında insanlar üzerinde denenmesinin planladığı kaydedildi.

 

Indepednent Türkçe, Ajanslar
 

DAHA FAZLA HABER OKU