Oxford Üniversitesi’nden koronavirüs müjdesi: Denediğimiz aşı insan vücudunda olumlu sonuçlar veriyor

Koronavirüs aşısı için çalışmalara başlayan Oxford Üniversitesi, 320 kişi üzerinde denenen aşıdan olumlu sonuç aldıklarını açıkladı

Oxford Üniversitesi'nden aşı müjdesi / Fotoğraf: Reuters

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile birçok ülke aşı ve ilaç geliştirmeye çalışırken, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Oxford Üniversitesi'nde Profesör John Bell yaptığı açıklamada, üzerinde çalıştıkları aşıda önemli yol kat ettiklerini duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bell, koronavirüs aşısını 320 insan üzerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

"Haziran ortasında güzel gelişmeler olacağını düşünüyorum"

Profesör Bell, hedeflerinin haziran ayı ortasına kadar Kovid-19'a karşı tamamen önlem alınabilecek bir aşı üretmek olduğunu vurguladı. 

"Bu çalışma hala devam ediyor, kesin bir şey söylemek mümkün değil" diyen Bell, "Bu aşılar şu anda insan vücudunda olumlu bir şekilde sonuç veriyor. Yapılan çalışmalarla birlikte haziran ortasında güzel gelişmeler olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Sonuçların başarılı olması halinde aşının dağıtımı için Birleşik Krallık'ın önemli firması AstraZeneca ile irtibat halinde olduklarını ifade eden Bell, "Aşı tam anlamıyla hazır olduğunda geçmişe dönük düşüncelerle veya nasıl dağıtım yapılacağı konusunda düşünmek istemiyoruz. Geleceğe yönelerek ülkelerin bu aşıya bir an önce temin edebilecek duruma gelmesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar


 

DAHA FAZLA HABER OKU