Formula 1'in eski pilotu Heidfeld: Michael Schumacher aptalca şeyler yaptı

Formula 1'de yarışan eski pilot Nick Heidfeld, Michael Schumacher'in tarihin en iyi F1 sürücülerinden olduğunu itiraf ederek, "Bunun yanı sıra çok aptallıklar da yaptı. Michael'ın yanlış yaptığı çok şey var" dedi

Michael Schumacher - Nick Heidfeld / Fotoğraf: Reuters

2013'te Fransa Alpleri'nde geçirdiği kaza sonrası komaya giren Formua 1'in efsane pilotlarından Michael Schumacher ile ilgili iddia Alman basınında tepkiyle karşılandı. 

2000-2011 yılları arasında Formula 1'de yarışan eski pilot Nick Heidfeld, Michael Schumacher hakkında konuşarak ve çarpıcı ifadeler kullandı. 

Heidfeld, Schumacher'in tarihin en iyi Formula 1 sürücülerinden biri olduğunu itiraf ederek, şöyle konuştu: 

Bunun yanı sıra çok aptallıklar da yaptı. Michael'ın yanlış yaptığı çok şey var. Çoğu zaman pistte kural tanımaz bir hale gelirdi. Çarpışmaktan çekinmez, küçük temaslarla sizi pist dışına atardı. Aşırı agresifti ve bu yaptıkları adil değildi. 1994'te Damon Hill ve 1997'de Jacques Villeneuve ile çarpışmalarında hata tamamen Schumacher'deydi.

Alman pilot, vatandaşına söylediği sözlerin ardından Schumacher'i insan olarak överek şunları kaydetti: 

Pist dışında tanıyabileceğiniz en iyi insandı. Bir baba gibi çok samimi ve sıcak davranırdı.

Alman basınında Heidfeld'in bu sözleri adil olmayan bir tavır olarak yorumlanırken, Schumacher'in içinde bulunduğu durum nedeniyle kendisini savunamayacağı belirtilerek, açıklamaların haksız olduğu vurgulandı. 

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher, 2013 yılında Alp Dağları'nda geçirdiği kayak kazası sonrası 7 yıldır komada bulunuyor.

Schumacher, Fransa Alpleri'ndeki kayalık bölgeden inmeye çalışırken düşmüş ve kafasını taşlara vurarak ağır yaralanmıştı.

Alman pilota geçen yıl kök hücre ameliyatı yapılmış ancak Doktor Phillipe Menasche, "Schumacher kök hücre tedavisine girdi ancak bu tedavinin en başından beri bir mucize gerçekleştirmeyeceği belliydi" açıklamasında bulunmuştu.

Bitkisel hayatta bulunan efsane pilot için bekleyiş sürüyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU