Ünal Karaman: 50 gün sonra hiçbir şey yokmuş gibi oyuncuyu müsabaka ortamına çekmeyi doğru bulmuyorum

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Karaman, psikolojik yıpranmışlık ve 50 günlük sürenin ardından yapılacak antrenmanlarla beraber hiçbir şey yokmuş gibi oyuncuların tekrar müsabaka ortamına çekilmesini doğru bulmadığını söyledi

Ünal Karaman / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Ünal Karaman, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde kulübün sosyal medya hesaplarına yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 42 gün sonra izole bir şekilde çalışmalara başladıklarını, bazı futbolcuların evde karantina altında antrenmanlarını sürdürdüğünü belirtti.

Herkes gibi bu süreçten etkilendiklerine değinen Karaman, şu ifadeleri kullandı: 

Takım sporu yaptığımız ve en büyük enerjiyi ekip arkadaşımızdan aldığımız için zorlanacağımız bir süreç haline geldi. Oyuncuları birbirinden izole etseniz de alışılagelmiş düzeni yürüten oyuncular var. Çok zor bir dönem bizi bekliyor.

Virüsün sporcular üzerinde kalıcı sorunlar ortaya çıkarabileceğini ileri süren Karaman, şu yorumu yaptı:

Profesyonel yaşamı etkileyebilecek zorluklar olur diye düşünüyorum. Süreçten hepimiz etkilendik. Sorumlu vatandaş olarak bilgilenmem gerektiği kadar bilgi sahibi oldum. Sağlık emekçilerine teşekkür ediyorum. Bizim işi gevşetmeden, emeklerin boşa gitmemesi için gayretimizin artarak çalışmaların devam etmesi en büyük temennim.

"50 günün ardından oyuncuyu tekrar müsabaka ortamına çekmeyi doğru bulmuyorum"

Antrenman programının doğru olmadığını savunan Karaman, "Bu işin ruhuna, doğasına aykırı antrenman yapıyoruz. Tamam devam edeceğiz ama söylenen önlemler dahilinde çalışıyoruz. Zaman içerisinde ne tür zorluklarla karşılaşabileceğimizi yaşayarak tecrübe edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Söyleyeceklerinin yanlış anlaşılmasını istemediğinin altını çizen Karaman, şöyle devam etti:

Sezonda liglerde 40-45 günlük bir ara dönemi olurdu. Sezon yorgunluğunu atabilmiş sporcu yapısı ile sezona başlamalarını uygun görürdük. Bu süreçte tamamen evine kapanan, maske, ölüm, hijyen... Hepsini alt alta koyup tanımadığı düşmanı anlamaya çalışarak yıpranmış bir süreç. Psikolojik yıpranmışlık ve 50 günlük sürenin ardından yapılacak antrenmanlarla beraber hiçbir şey yokmuş gibi oyuncuyu tekrar müsabaka ortamına çekmeyi ben sporcu ve spor adamı kimliği olarak çok doğru bulmuyorum. Bu sezonu illaki tamamlayacağız diyorlarsa bir sonraki dönem mutlaka birileri bunun sorumluluğunu alacaktır. Etkili ve yetkili kişiler bunun sorumluluğunu alacaksa, spor yöneticileri oynanacak diyorsa, sorumlulukları olacaktır.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU