Kanada’da 4 bin yeni koronavirüs vakası… Ölenlerin sayısı 3 bin 774’e yükseldi

Salgın hızının düşük seyrettiği Kanada’da hafta sonu hasta sayısında artış görüldü. Toplam vaka sayısı 59 bin 747’e yükseldi

Fotoğraf: AP

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının günlük bilançosunun düşük olduğu  Kanada’da, vaka sayısı ve ölümlerde hafta sonu artış kaydedildi.

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde son 24 satte Kovid-19 nedeniyle 312 hasta hayatını kaybetti. Toplam ölü sayısı 3 bin 774’e çıktı.

Ülkede vaka sayısında da artış yaşandı. Yeni 4 bin 664 hastanın saptandığı Kanada'da toplam vaka sayısı da 59 bin 474'e yükseldi.

Ontario ve Quebec, Kovid-19 salgınında kaydedilen vaka ve ölümlerin yüzde 90’dan fazlasının görüldüğü eyaletler oldu.

Quebec eyaletinde 31 bin 865 vaka ve 2 bin 205 ölüm, Ontario'da 17 bin 553 vaka ve 1308 ölüm yaşandı.

Bazı iş yerleri bugünden itibaren yeniden açılacak

Kanada’nın Ontario, Quebec, Alberta, Manitoba ve Saskatchewan eyaletlerinde, Kovid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler gereği kapanan bazı iş yerlerinin bugünden itibaren yeniden açılmasına izin verildi.

Buna göre, Manitoba, Saskatchewan ve Alberta’da müzeler, kütüphaneler, perakende işletmeler ve restoranlar yarı kapasitede yeniden açılacak. Bu eyaletlerde, diş hekimliği ve fizyoterapi gibi tıbbi hizmetler de belirlenen kurallar çerçevesinde verilmeye başlayacak.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU