Bakan Kasapoğlu, alt liglerin kulüp başkanlarına seslendi: Altyapıdan nasıl oyuncu yetiştiririz anlayışını egemen kılmalıyız

Spor Bakanı Kasapoğlu telekonferans yöntemi ile alt liglerin başkanları ile görüştü. Kasapoğlu, “Nasıl nasıl daha çok yabancı transfer yaparım anlayışı yerine altyapıdan nasıl daha fazla oyuncu yetiştiririz anlayışını egemen kılmamız lazım" dedi

Fotoğraf: AA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Murat Sancak, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can ile TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig ekiplerinin aralarında belirledikleri kulüp başkanlarıyla video konferans aracılığıyla bir araya geldi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkilediğini belirten Bakan Kasapoğlu, bu süreçte ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının iptal veya tehir edildiğini hatırlattı.

Daha önce de Süper Lig kulüpleriyle de bir araya geldiklerini de söyleyen Kasapoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Bu süreç tüm dünyayı, sektörleri etkilediği gibi sporu da çok etkiledi. Bugün de 1, 2, 3. lig ile amatör kulüp temsilcilerimizle birlikteyiz. Biz bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdi bizler için çok ama çok değerli ve önemli. O yüzden tüm kulüpler Süper Lig, 1, 2 ve 3. ligler, amatör olsun her birinin sorunu derdi bizler için çok önemli. Bu dertlere birlikte yaklaşmak, çözüm önerileri getirmek, bu süreci yönetmek açısından anlamlı. Bu toplantının bu çerçevede önemli olduğunu belirtiyor ve hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Türk sporu açısından bu sürecin bir fırsata dönmesi gerektiğinin altını çizen Kasapoğlu, "Yarınların Türk sporu için önemli bir mücadeleyi ortaya koyacağımıza ve bunu hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Yarınlara daha güçlü hazırlanmamız için önemli bir imkan olduğunu ifade etmek istiyorum. Sorunları net bir şekilde teşhis edeceğiz. Uzun vadeli anlayışlarla yaklaşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

‘Altyapıya nasıl daha çok harcama yaparım' anlayışını ortaya koymalıyız

 Futbolda altyapıya yönelinmesi gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

Nasıl daha fazla transfer yaparım, nasıl yabancı oyunculardan alınan vergiler düşer de daha çok yabancı transfer yaparım mantalitesindeki anlayışlar yerine, bundan sonra maliyetleri nasıl düşürürüz, harcamaları nasıl azaltırız ve nasıl altyapıdan daha fazla oyuncu yetiştiririz anlayışını egemen kılmamız lazım. 'İki amatör branşın bütçesini bir oyuncuya veririm' anlayışının yerine, 'Amatöre, altyapıya nasıl daha çok harcama yaparım' anlayışını hep birlikte ortaya koymalıyız. Aklın yolu bir; ortak akıl, istişare çok önemli. Bugün bunun için bir aradayız. Bundan sonra yine bir arada olmaya devam edeceğiz.

Independent Türkçe, AA 

DAHA FAZLA HABER OKU