Kapalı oldukları süre boyunca mağazalarından kira alınmayacağını açıklayan iki AVM, 1 Haziran’da kapılarını açıyor

Salgın nedeniyle yaklaşık 1,5 ay önce kapanan, Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na bağlı Akbatı ve Akasya AVM’leri, 1 Haziran 2020’de yeniden faaliyete geçiyor

Fotoğraf: İHA

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada “Akasya ve Akbatı Alışveriş Merkezleri'nde faaliyetlerimize yeniden devam edebilmek için, kiracılarımızdan da aldığımız görüşler neticesinde açılış tarihimizin 1 Haziran 2020 olarak belirlenmesine karar verilmiştir” ifadesine yer verdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamaya göre Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nca pandeminin seyri üzerine açılış tarihini etkileyebilecek olumsuz bir görüş gelmesi durumunda bu tarih ötelenebilecek. Açılışlar ilgili ise şu detaylar verildi: 

Alışveriş merkezlerinin hijyen koşullarının en üst seviyeye çıkarılması ve risklerin minimize edilebilmesi için için, AVM içindeki tüm yürüyen merdivenlerin el bantlarını UV ışıkları ile sterilize eden cihaz tedarik edilmesi, AVM havalandırma santrallerine takılmak üzere temiz havanın tüm virüs ve bakterilerden arındırılmasını sağlayacak cihazların kurulması, AVM girişleri için termal kamera yerleştirilmesi ve anlık olarak AVM içerisindeki kişi sayısının sınırlandırılması gibi çeşitli önlemler alınmıştır. 

Ayrıca tüm mağazaların en güvenli koşullardaki aynı standardı sağlayabilmesi için mağaza içi düzenlemeleri içeren bir rehberin mağazalarla paylaşılamasına karar verilmiştir. 


Haziran ayı için yüzde 50 kira desteği 

Akkök Holding bünyesinde 2005 yılında kurulan Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), 31 Mart’ta yaptığı açıklamada, kendilerine bağlı alışveriş merkezlerinin mağazalarından kapalı oldukları süre boyunca kira alınmayacağını duyurmuştu. 

Yeni KAP açıklamasında bu ifadeyi yineleyen Akiş GYO, haziran ayı kira ödemelerine yönelik olarak ise yalnızca bu ayla sınırlı kalmak üzere, ciro ve çeşitli kriterlere bağlı olacak şekilde ve maksimum yüzde 50 oranını aşmayacak kira desteği sağlayacak

Esenyurt’taki Akbatı ve Kadıköy’deki Akasya alışveriş merkezleri 19 Mart’ta kapılarını kapatmıştı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU