Oscar Ödülleri’ne koronavirüs güncellemesi: Sinemada gösterilmemiş filmler de aday olabilecek

Tarih değişmedi, ödül töreni 28 Şubat 2021'de düzenlenecek

(Reuters)

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar Ödülleri’nde koronavirüs pandemisi nedeniyle bazı önemli değişikliklere gitme kararı aldı.

IndieWire'da yer alan habere göre salı günü yapılan online toplantıda alınan kararlara göre sinemada gösterim şansı bulamayan, doğrudan dijital platformlarda yayımlanan yapımlar da Oscar’a aday olabilecek.

Ama bu karar dijital platformlarda yayımlanan tüm filmleri kapsamıyor. Vizyona girmesi planlanan ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle doğrudan dijital platformda yayımlanması kararlaştırılan yapımlar bu kapsama giriyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Normal şartlarda bir filmin Oscar yarışında yer alması için sinema salonunda en az 7 günlük bir gösterim süresi geçirmiş olması gerekiyor.

Sinemaların yeniden açılmasıyla bu kurala geri dönülecek.

Toplantıda alınan önemli kararlardan biri de Oscar Ödül Töreni’nin tarihine ilişkin oldu. Koronavirüs salgının başlamasından bu yana büyük festivallerin ertelendiği bir dönemde Oscar Ödül Töreni’nin de ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyordu.

Toplantıdan 93. Akademi Ödülleri’nin planlandığı gibi 28 Şubat 2021’de gerçekleşmesine dair karar çıktı.

Öte yandan ödül töreninin süresini kısaltmak amacıyla kategorilerde bazı değişiklikler yapılması salgın öncesinde de Akademi’nin gündemindeki konulardan biriydi.

Toplantıda bu konuya ilişkin de bir karar alındı ve En İyi Ses Kurgusu ve En İyi Ses Miksajı kategorileri birleştirildi.

Böylece Oscar Ödül Töreni’ndeki toplam kategori sayısı 23’e inmiş oldu.

 

Independent Türkçe, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU