"Alanya, ailemle yaşayabileceğim bir yer" diyen Josef Sural, vefatının birinci yılında anıldı

Kayseri deplasmanından dönerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Josef Sural, Aytemiz Alanyaspor'la sözleşme imzaladıktan sonra, "Burada olmaktan mutluyum. Alanya, ailemle yaşayabileceğim bir yer" demişti

Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor'un geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcusu Josef Sural, ölümünün birinci yıl dönümünde kulüp yönetimi ve arkadaşları tarafından anıldı.

Aytemiz Alanyaspor Kulübü'nün Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise, "Elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz futbolcumuz Josef Sural’ı, vefatının birinci yılında özlemle anıyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

 

Süper Lig'de geçtiğimiz sezon Alanyaspor'un deplasmanda Kayserispor ile oynadığı maçın ardından kiraladıkları özel bir minibüsle Alanya'ya dönmek üzere yola çıkan Josef Sural ve arkadaşlarını taşıyan minibüs, ilçe girişindeki Dinek mevkisinde su kanalına devrilmişti.

Kazada, Çek futbolcu Sural hayatını kaybetmiş, 6 oyuncu da yaralanmıştı.

 

1-Instagram.jpg
Josef Sural / Fotoğraf: Instagram

 

Josef Sural kimdir?

Josef Sural, Çekya'nın Hustopece kentinde 30 Mayıs 1990’da doğdu. Profesyonel futbol kariyerine 2008’de ülkesinin Zbrojovka Brno takımında başladı.

Daha sonra sırasıyla Slovan Liberec ve Sparta Prag'ta forma giyen Josef Sural, bu sezonun devre arasında Aytemiz Alanyaspor'a transfer oldu.

Çekya Milli Takımı'nın da formasını giyen Josef Sural, Aytemiz Alanyaspor ile Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı toplam 11 maçta bir kez gol sevinci yaşadı.

 

2 Instagram.jpg
Fotoğraf: Instagram

 

"Alanya, ailemle yaşayabileceğim bir yer"

Forvet bölgesinde görev yapan Sural, geçtiğimiz sezonun ara transfer döneminde Aytemiz Alanyaspor ile anlaştı.  

12 Ocak'ta Aytemiz Alanyaspor ile sözleşme imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Burada olmaktan mutluyum. Takımın daha iyi yerlere gelmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Alanya, ailemle yaşayabileceğim bir yer. Türkiye ligini de takip ediyordum. Burada futbol oynamanın ve yaşamanın ne kadar güzel olabileceğini düşündüğüm için Alanyaspor'u tercih ettim.

 

3 ınsta.jpg
Fotoğraf: Instagram

 

Geçtiğimiz şubat ayında 2. çocuğu dünyaya gelmişti

Evli olan Çek futbolcu Josef Sural'ın 2 kız çocuğu bulunuyor.

Sural'ın ikinci kızı, geçtiğimiz şubat ayında dünyaya gelmişti.

Futbolcu, kızının doğduğu 7 Şubat'ta sosyal medya hesabından, şu notu paylaşmıştı:

Eşimle ikinci kez hayatımızın en güzel anını yaşıyoruz. Şimdi ikinci kızımız Melissa Denise ile. Aileye hoş geldin küçük prenses.

 

4 ınsta.jpg
Fotoğraf: Instagram

 

EURO 2016’da Türkiye'ye karşı oynadı

Çek futbolcu Sural, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye'ye karşı forma giydi.

Sural, A Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ettiği grup karşılaşmasının son 19 dakikasında görev yaptı. 

 

5 ıns.jpg
Fotoğraf: Instagram

 

Beş yılı Slovan Liberec'de geçti

Josef Sural, kariyerinde en fazla Çekya'nın Slovan Liberec takımında oynadı.

Sural, 2011-2016 yıllarında görev yaptığı Liberec temsilcisiyle çıktığı 113 maçta 30 kez fileleri havalandırdı. Çek futbolcu, Slovan Liberec ile bir kez lig şampiyonluğu yaşadı. 

 

6 ıns.jpg

Fotoğraf: Instagram

 

Kariyerine ülkesinin Zbrojovka Brno takımında başlayan Çek futbolcu, burada çıktığı 37 maçta 2 gole imza attı.

2016-2019 yıllarında Çekya'nın köklü kulüplerinden Sparta Prag'ın da formasını giyen 28 yaşındaki Sural, oynadığı 67 müsabakada 20 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 

 

7 ıns.jpg
Fotoğraf: Instagram

 

Sural, Türkiye kariyerindeki tek golünü ise geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Aytemiz Alanyaspor'un Kasımpaşa'yı 3-0 mağlup ettiği maçta kaydetmişti.

Trafik kazasında 28 yaşında hayatını kaybeden Sural'ın erkek kardeşi de profesyonel futbolcu. 22 yaşındaki Jakub Sural, abisinin kariyerine başladığı Zbrojovka Brno takımının formasını giyiyor.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU