Borussia Dortmund CEO'su Watzke: Gelecek aylarda futbol oynanmazsa tüm Bundesliga batacak

Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke, koronavirüsün futboldaki ekonomik zararlarını anlatarak, futbolun gelecek aylarda oynanmaması durumunda ortada bir ligin kalmayacağını söyledi

Hans-Joachim Watzke / Fotoğraf: Reuters

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Borussia Dortmund CEO'su Hans-Joachim Watzke, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından kulüplerin ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçtiğini ve futbolun oynanmaması durumunda ligin ortada kalmayacağını ileri sürdü.

Borussia Dortmund'un CEO'su Watzke yaptığı açıklamada, “Eğer gelecek aylarda futbol oynanmazsa tüm Bundesliga batacak. Bildiğimiz anlamda bir lig artık kalmayacak. Seyircisiz oynamak futbolun ruhundan bir şeyler eksiltir ama hiç oynanmazsa bu tüm takımları vuracak. Artık bu iş, futbolu kurtarma çabasına dönüştü” değerlendirmesinde bulundu. 

Almanya’da 30 Nisan'da yapılacak toplantının ardından son kararın verileceği ve ilk etapta liglerin 9 Mayıs'ta başlatılması planlanıyor. 

Alman basınında çıkan haberlerde; Bundesliga'da 163 müsabakanın kaldığı ve Kovid-19'a önlem amacıyla maç başına 153 test yapılacağı yazıldı. Toplamda 25 bin test kitine ihtiyaç duyulacağı belirtilen haberlerde maliyetin ise 2 buçuk milyon euro olacağı ileri sürüldü. 

Toplamda 18 takımın mücadele ettiği Bundesliga'da en son 25. hafta maçları oynandı. Lider Bayern Münih 25 haftayı 55 puanla zirvede kapatırken, en yakın takipçisi Borussia Dortmund 51 puanla ikinci sırada yer aldı. RB Leipzig, 50 puanla üçüncü olurken, Borussia Mönchengladbach 49 puanla dördüncü oldu.

Bundesliga'nın son sırasında ise 16 puanlı Paderborn 18., Werder Bremen 18 puanla 17. ve Fortuna Dusseldorf 22 puanla 16. sırada kaldı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU