Britanya'da tecrit sonrası çiftlerin mağaza gezmesi yasaklanabilir

Britanya Perakendeciler Birliği, bu adımın çalışanları ve müşterileri koruyacağını söyledi

Boris Johnson'ın 10 Numara'ya dönmesinden bu yana önlemleri gevşetmesi yönünde baskılarla karşılaştığı aktarıldı (Unsplash)

Meslek örgütü, virüsün yayılmasını durdurmaya yardım etmek amacıyla tecrit sonrasında çiftlerin, hayati önemde olmayan mağazaları birlikte gezmesinin yasaklayabileceğini söyledi.

Britanya Perakendeciler Birliği (BRC), işletmelerin yeniden açılmasına yardımcı olması amacıyla yayımladığı yeni kılavuzda mağazaların, müşterilerin güvenli mesafeyi koruduğundan emin olmak için giriş-çıkış noktalarını işaretleyebileceğini ve zemin işaretleme araçlarını kullanabileceğini söylüyor.

Resmi hükümet tavsiyelerinden yararlanan ve Mağaza, Dağıtım ve Müttefik İşçiler Sendikası'nın yardımıyla oluşturulan kılavuz ayrıca, yeniden açılan mağazalarda el dezenfektanlı temizlik istasyonları kurulmasını önerdi ve umumi tuvaletleri kapalı tutmaya çağırdı.

Ayrıca, alışveriş yapanların giysileri denemeden satın alması gerekebileceğini de belirtti.

BRC genel direktörü Helen Dickinson, kılavuzun hem personelin hem de müşterilerin güvenliğini sağlamaya hizmet edeceğini söyledi.

Dickinson şunları ekledi:

Perakendeciler, kısıtlamaların ne zaman hafifleyebileceğine yönelik hükümetten gelecek gelişmeleri yakından takip ediyor ve buna göre plan yapmaya başlıyor. Perakende çalışanlarının ve müşterilerinin güvenliği ve iyiliği birincil öncelik olmaya devam ediyor ve bu kılavuz, sektördeki herkesi desteklemeyi amaçlıyor. Tecritten bu yana birçok perakendeci, hükümetin sosyal mesafe tavsiyesine uyarak mağazaların nasıl güvenli ve etkili bir şekilde işletilebileceğini gösterdi. Bu kılavuz, perakendecilerin istisnai koşullara uyum sağlamadaki inanılmaz çabalarının ürünü. Sektör, personeli ve müşterileri korurken halka nasıl hizmet vereceğini biliyor.

Tecrit sırasında süpermarketler, eczaneler ve yapı marketleri de dahil sınırlı sayıdaki işletme açık kaldı. Virüsün bulaşmasını önlemek için nakit ödeme kabul etmeyi bırakmaları teşvik edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şu anda devam eden gönüllü tecrit dönemi 7 Mayıs'ta gözden geçirilecek olsa da hayati önemi olmayan mağazaların yeniden açılmasına dair tarih henüz belirlenmiş değil.

Mağazalar ilk kez 23 Mart'ta kapanmış, 13 Nisan'da hükümet en az üç hafta daha tecridin uzatıldığını duyurmuştu.

10 Numara'ya pazar günü dönen Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, kısıtlamaları hafifletme yönünde artan baskıyla karşılaştı.

Bununla birlikte pazartesi günü Downing Street'teki basın toplantısında Başbakan, tecrit önlemlerini hafifletmek için "çok erken" olduğunu söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU