Ev hapsindeki Ronaldinho ilk kez konuştu: Buradan çıkınca ilk yapacağım şey anneme sarılmak olacak

Sahte pasaport kullanarak Paraguay'a giden ve ardından hapis cezasına çarptırılan Ronaldinho, yaşadığı süreci anlatarak, "Olayların buralara geleceğini hiç tahmin edemezdim" dedi

Ronaldinho, 6 Mart'ta tutuklanarak cezaevine gönderilmişti / Fotoğraf: Reuters

Sahte pasaport düzenlemek iddiasıyla Paraguay'da tutuklanan ve 6 ay hapis cezası alan Brezilyalı eski yıldız futbolcu Ronaldo de Assis Moreira, bilinen adıyla "Ronaldinho" ev hapsi cezasını çekmeye devam ederken, ilk röportajını da ABC TV'ye verdi. 

Hapse girişi sürecini anlatan, Brezilyalı efsane, olayların kendisini çok etkilediğini söyledi.

Paraguay'a giriş yaptıkları sırada belgelerin illegal olduğunu öğrendiklerini ve bu duruma çok şaşırdıklarını söyleyen Ronaldinho, "O andan itibaren bizim niyetimiz mahkeme ve devlet kurumlarıyla işbirliği yaparak bunu açıklığa kavuşturmaktı" değerlendirmesinde bulundu. 

Hapis cezasını öğrendiğinde çok üzüldüğünü söyleyen 40 yaşındaki eski futbolcu, şöyle konuştu: 

Olayların buralara geleceğini hiç tahmin edemezdim. Her zaman dua ediyorum bu işlerin bitmesi için. Biliyorum ki tanrı da böyle istiyor. Hayatım boyunca profesyonel yaşamın en üst seviyesinde kalmaya çalıştım ve etrafımdaki insanları mutlu etmek için uğraştım. Buradan çıkınca ilk yapacağım şey anneme sarılmak olacak. Annem Brezilya'daki corona virüsü krizi sebebiyle çok zor zamanlar geçiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muhtaç çocuklar için çalışan bir vakfın daveti üzerine Paraguay’a giden Ronaldinho ve kardeşi Assis, 6 Mart'ta tutuklanarak cezaevinde gönderilmişti.

Hapishanede 32 gün kalan ikili, 1 milyon 600 bin dolar kefalet bedeli karşılığında serbest bırakılmıştı. 

İkilinin cezalarının ev hapsine çevrildiği ve cezanın kalan kısmını Paraguay'ın başkenti Asuncion'daki bir otelde tamamlayacakları belirtilmişti. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU