Türkiye Kupası'nda Ümraniyespor mucizesi

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş karşılaşmasında Ümraniyespor, Fenerbahçe'nin ardından Trabzonspor'u da saf dışı bırakarak yarı finale yükseldi

Ümraniyespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u eleyerek yarı finale yükseldi (Fotoğraf: AA)

Ümraniyespor, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ayağında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'u eleyerek yarı finale yükseldi.

Çeyrek finalde Trabzonspor'la eşleşen İstanbul temsilcisi, ilk maçta bordo-mavili ekibe konuk olmuş, karşılaşma 0-0 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Karadeniz temsilcisi, rövanş müsabakasında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Ümraniyespor'a konuk oldu. Mücadelenin 35. dakikasında Anthony Nwakaeme'nin golüyle 1-0 öne geçen bordo-mavili ekip, avantajını koruyamadı. 

Maçın 55. dakikasında Leandrinho ve 66. dakikasında Emircan Altıntaş ile 2-1 öne geçen Ümraniyespor, 90+7. dakikada Atabey Çiçek'in attığı golle farkı 2'ye çıkardı ve rahatladı. 

Mücadeleyi 3-1 kazanan Ümraniyespor, adını yarı finale yazdırdı.

Ümraniyespor, Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'u da eledi

Spor Toto 1. Lig temsilcisi Ümraniyespor, Fenerbahçe'nin ardından Trabzonspor'u da kupa dışına itti.

Kırmızı-beyazlı ekip, TFF 3. Lig takımları Erzin Belediyespor'u 3. turda, Anagold 24 Erzincanspor'u 4. turda, 1461 Trabzon'u ise 5. turda eledi.

Ümraniyespor, son 16 turunda ise Fenerbahçe'yi 1-0 kazandığı iki maçın sonunda eleyerek çeyrek finale çıkan taraf oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, çeyrek finalde Türk futbolunda "Dört büyük" olarak adlandırılan bir başka takım olan Trabzonspor'u saf dışı bıraktı.

Ümraniyespor, yarı finalde Akhisarspor-Kasımpaşa eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'un penaltısı VAR'a takıldı

Trabzonspor'un kazandığı penaltı, VAR incelemesi sonrasında iptal edildi.

Müsabakanın 71. dakikasında sağdan ceza sahasına giren Abdulkadir Parmak, Yasir Subaşı ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Alper Ulusoy, penaltı noktasını gösterdi.

Alper Ulusoy, VAR'ın uyarısıyla pozisyonu videodan bir kez daha inceledi ve kararından vazgeçti. 

Nwakaeme zor olanı yaptı

Trabzonsporlu futbolcu Anthony Nwakaeme, yaklaşık 1 metreden topu boş kaleye gönderemedi.

Müsabakanın 83. dakikasında Abdulkadir Parmak'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan gönderdiği top kaleci Burak Öğür'ü de geçti.

Arka direğe hareketlenen Nwakaeme, uygun durumda meşin yuvarlağı üstten auta attı.

DAHA FAZLA HABER OKU